sunnuntai 4. syyskuuta 2016

YLLÄTYS YRITTÄMÄLLÄ...

... eli teinpä sitten tämän vuoden ekan 100 km:n harjoitusviikon. Viikko 32 alkoi vähän nahkeasti, mutta loppuviikon tarkat laskelmat sekä pieni "apinan raivo" saivat tämän mahdolliseksi.
Torstaina lähdin tavoittelemaan 15km:n lenkkiä. Kuten Suomen suvessa on usein tapahtunut, pääsin n 2,5 km:ä ja alkoi satamaan kaatamalla. Sitkeästi reilu 7 km:n lenkki, kuivattelu ja juoksumatolla loput 8km:ä. Perjantaina juoksin mieheni I:n kanssa 10km:ä, josta viimeinen kilsa kaatosateessa. Kyllä, sama kuvio - kuivattelu ja juoksumatolla 15km:ä. Lauantaina menin suosiolla suoraan juoksumatolle. Juoksin Rion miesten 100m:n juoksijoiden ja naisten 3000m estejuoksijoiden kanssa sateelta suojassa.Vielä sunnuntaina oli hyvinkin mahdollista ettei tämä onnistuisi, mutta niin vaan köpöttelin puuttuvan 13km:ä.


Reilusti yli 100km:ä!


Uskaltaako sitä sanoakaan, että vasen akilles ja kantapää ovat kestäneet ihmeen hyvin. Alkuviikon pari lyhyempää lenkkiä juoksin ilman kinesioteippiä kuten lauantaisen 12,5km:n lenkin, mutta olen taas palannut käyttämään kompressiosukkia.

Viikko 33 oli sitten taas oikea pannukakku. Kun kasaantuu kaikkea muuta "tähdellistä", ei jaksa ja/tai täytyy priorisoida asioita. No, täytyy vain uskoa, että peruskunto riittää tulevaan koitokseen eli HUR:n 17.9.

Sitten suunnitelmissa oli, että viikko 34 olisi taas hieman kilometririkkaampi. Pitää olla tuohon reiluun 60km:n tyytyväinen, koska enempään ei pystynyt.

Viikko 35 piti ottaa jotenkin rauhallisesti ja osallistua sitten lauantaina 3.9 Hämeen hölkkään. Löysin tämän vanhan mukavan polkujuoksun ja päätin mennä verestämään muistoja ( 2 aiempaa osallistumista). Ikäväkseni huomasin tiistaina, että kisa onkin peruttu. Olisin hieman himoinnut jotain kisaa nyt 2vk:a ennen tuota 12h kilpailua. Maratoneja ( ja puolikkaita) olisi ollut monessa paikkaa Vaasa, Kuopio, Pyhtää jne, mutta mietin kannattaako lähteä niin pitkälle, kun en uskalla enää juosta ihan kovinta vauhtia näin ennen syksyn "päätavoitetta". Onhan se ikävä epäillä kunnon ja jalan kestävyyttä. Oikeat juoksijat ja ultraajat vetäisisivät vielä kevyesti kovankin 21,1km:n kisan tässä vaiheessa. Päätin sitten tehdä viimeisen pitkän lenkin kotimaisemissa. Vanhaa tuttua 5km Orimus+5km Tasanne yhteensä 25km. Keskivauhti 6.12min/km. Hieman ristiriitainen tunnelma jäi tuosta lenkistä. Luulin meneväni lujempaakin, mutta toisaalta pystyin pitämään tuonkin vauhdin aika tasaisesti. Lenkistä tuli sitten "tyhjennysharjoitus", vaikka eihän tuo mitään lupaa kisaa ajatellen. Sunnuntaina juoksin pienen palauttelujuoksun - 8km.


Viikko 35

    
Nyt on sitten 2 viikkoa Helsinki Ultra Run:n ja ensi viikolla edelleen vähennetään kilometrejä, vaikka eihän noista paljon vähennettävää ole. Seuraavalla kerralla pähkäilen taas kisaan valmistautumistani.

 

Askartelu:

Olen taas ehtinyt jonkin verran askartelemaankin. Ystäväni T Ruotsista tilasi nimenantojuhlaan kortin ja siitä sain idean kehitellä uudet ristiäis- ja nimenantokortit. Lisäksi tein myös kortteja kaksosille. Tilauksesta teen näitä myös kolmosille, nelosille, viitosille.....kortin kokoa täytyy vain hieman kasvattaa.




Kastekortti

Nimenantokortti








 




                                                         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti