lauantai 30. toukokuuta 2015

HYVIÄ JA HUONOJA...

...uutisia mukaellen sitä tv-ohjelmaa. Tosin mieheni I ehdotti ihan toista otsikkoa, kun kerroin miten lenkillä hyydytin edellä juosseen mäkeen, mutta se onkin jo toinen juttu.
Siis en taida vieläkään voida käyttää väliotsikkoa Urheilu, mutta edelleen pääsen liikkumaan. Siitäkin pitää olla iloinen ja tyytyväinen. 

Hyvät uutiset: Vk:lla 19 (4.-10.5) sain juostua 62,79km ja siihen sisältyi yksi 18,5km pitkis. Kävin pitkästä aikaa kääntymässä Kaupissa.  Tosin jalka oli tuon keskiviikkoisen pitkiksen jälkeen aika "romuna", mutta yllätys seuraavana päivänä ei mitään tuntemuksia.
Viikolla 20 (11.-17.5) kilometrejä kertyi juosten 62,4 ja polkupyörällä 45. Jälleen yksi pitkis 20km. Eli olen aika tyytyväinen tähänkin.  
Viikko 21 jatkui samaan malliin eli olen juuttunut tuohon 
60km/vk tahtiin. Viikolla juoksua 61,23km ja pyöräilyä 30km. Tälle viikolle tuli kaksi pitkää lenkkiä, koska pidin pari vapaapäivää, niin saadakseni tuon 60km täyteen piti vähän pinnistää.
Kuluva viikko 22 menee näköjään samaan tahtiin. Koska keskiviikkona pitkis ei sujunut, tein kaksi vähän pidempää treeniä. Siten pe-su jää vain 7-8km:n lenkit per päivä. No, siinäkin on jaksamista yövuorojen keskellä.

Huonot uutiset: Edelleen kantapää kipuilee sekä juostessa että juoksun jälkeen. Kaiken lisäksi sillä tavalla ihan säännöttömästi. Tuollaisella pitkiksellä saattaa välillä mennä 2-3km:ä ettei muistakaan vammaa ja sitten se kipu taas alkaa. Samoin jonkun pitkiksen jälkeen antoi ihan kivasti juosta parinakin päivänä pitkiksen perään, mutta levossa tuntuu aina välillä jotain kimoilua.

Hyvät ja huonot uutiset:  En sitten osallistunut Pyynikkijuoksuun. En vain uskaltanut mennä rikkomaan jalkaa ja huono kuntokin arvelutti. Tosin juoksin sitten omissa mäkimaastoissa tiistaina (5.5) 11,6km:ä ja aika 1:07:58 antoi viitettä, että olisi se tunti alittunut Pyynikkijuoksussa, jos jalka olisi kestänyt.

Koska jalassa on edelleen sellainen patti heti kantapään yläpuolella ja akilles sekä kantapää kipuilee, olen päättänyt nöyrtyä viisaamman puheille eli lääkäriin. Pitäisikö saada lähete magneettikuviin? Entä sitten? Puukkoa, lepoa vai mitä?
Minulle ominaiseen tapaan olen taas venyttänyt tuota ajanvaraamista lääkäriin ja tulee ilmeisesti vieläkin vähän venymään. Keksin nimittäin "paketin", joka auttaa juoksemaan. Laitan jalkaan kinesioteippauksen ja Airheelin. Tällä "paketilla" olen juossut pitkät lenkit. Kipuja tuntuu vain muutamia kertoja lenkin aikana. Koska meillä alkaa lattiaremontti kesäkuun alussa ajattelin pitää siinä, saatuneesta syystä, helpon viikon ja ehkä ottaa pienen lääkityksenkin. Sen jälkeen katsotaan tarvitaanko mitään lääkäriä enää.

 

Askartelu:

Nyt ei taas aika ole meinannut riittää askarteluun. Välillä tuo päänuppi ja kädet haluavat terapia, joten olen välillä istunut askartelupöydän ääreen. Sen verran olen saanut aikaiseksi, että tein 6-8 tilauskorttia ja tarkoitus on väsätä vielä muutamia ylimääräisiä, josko kävisivät myyntireissulla kaupaksi.

Onnittelukortteja




Olen myös innostunut kutomaan ja virkkaamaan huiveja. Niitä on niin kiva tehdä esim. tv:tä katsoessa. Olen kyllä hamstrannut liikaa lankoja esim. huiveja varten, mutta eiköhän nuo valmistu ainakin ensi sesongiksi. Viimeksi alennusmyynnissä hipelöin aivan ihanaa lankaa, josta oli tehty vauvalle peitto. Sen langan jätin vielä ostamatta, mutta voipi olla, että sekin tulee työn alle, kunhan saan ainakin osan nyt ostetuista langoista valmiiksi tuotteiksi.


Kirjava huivi

Bambu, villa ja acryl

2 kommenttia:

  1. Nättejä kortteja olet taas väkästänyt ja hienon värikäs huivi ! Mukavaa matkaa teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huivilanka on tosi mukava, mutta olisi ollut ilman alea aika kallista.

      Poista