torstai 2. heinäkuuta 2015

SE OLI VIRHE, ÄND...

... vai oliko sentään. Enää tämä ei tunnu ultraajan ja askartelijan blogilta, koska ultraajalla on akilleen kantapää ja liian paljon kaikkea muuta kuin askartelemista. 

No, kaikki liikuntaa harrastavat tietävät, että näitä pahoja, pahoja aikoja tulee. Täytyy ajatella, että joku voi löytää näistä minun valitusvirsistäni jotain ohjeita tai neuvoja, jotka auttavat häntä.

Vielä kerran akilleksesta. Olen tässä lukenut muidenkin kokemuksia kyseisestä vaivasta ja ikävä kyllä tämä on aikaa vievä vaiva. Kesäkuun alussa vietin lepoviikon, mutta oli virhe olla tekemättä mitään. Paitsi jos pitkiä kävelyretkiä ja tuolille/keittiöjakkaralle nousuja ei lasketa. Kun meillä nyt oli se lattiaremontti, niin päätin pitää akilleslepoa sen aikaa. Tosin liikkeelle lähtö sen jälkeen oli jäykkää. Juoksu oli kivaa, mutta akilles jäykkä. Oli siis virhe, kun en muistanut sitä varta vasten venytellä. Mutta sitten kesäkuun toisella viikolla aloitimme tapetoinnin ja remontin jälkien siivoamisen, joten venytystä pohkeille ja akilleksille tuli nousujen ansiosta hyvin.
Kun taas lähdin liikkeelle eli juoksulenkille tapahtui "vahinko" unohdin nimittäin Airheelin pois. Kineesioteippaus oli totta kai, mutta pienessä kiireessä unohdin Airheelin. Ja sattuipa niin, että 8km:n lenkki oli melkein kivuton. Ja mikä erikoista näitä kivuttomia lenkkejä tulee nykyään aina välillä. Varsinkin, jos olen pitänyt lepopäivän. Mutta vaikka juokseminen on kivutonta, niin yleensä kun lenkin jälkeen on paikallaan jonkin aikaa ja lähtee liikkeelle, niin akilles aristaa ja on jäykkä.
Koska on kesä ja heinäkuu aion kokeilla vielä tämän kuun ja sit lääkäriin.

Sijoitin taas hyviin sandaaleihin. Koska jouduin viemään vanhat Ecconi työkengiksi, olen seurannut, koska uusia tulee tarjoukseen. No, tarjous ei ollut hääppöinen, mutta ostettavahan ne oli. Varsinkin, kun olimme lähdössä pienelle matkalle ja kävelyä tulisi runsaasti.


Ecco Offroad lite

Nämä ovat tällä hetkellä parhaat kengät akillekselleni. Nämä uudetkin istuivat heti ilman mitään sisäänajoa. Johtuu ilmeisesti kannan oikeasta dropista ja pohjan muotoilusta.









Tämän blogin lopuksi vielä ehkä poppakeinoa, jota läksin kokeilemaan eli...

MSM-jauhe

...tästä lisää seuraavalla kerralla, johon toivottavasti ei mene kovin kauaa. Tuloksiakin voi olla jo näkyvissä silloin.







1 kommentti:

  1. Huomenta ! Mullekin suositeltiin tuota jauhetta vaikkei akilles vaivaakaan, mut nivelrikkoon. En ole vielä kokeillut. Terkkuja Iille ;)

    VastaaPoista