keskiviikko 7. elokuuta 2013

HAPPY, HAPPY DAYS...

... on täällä. Ei, ei ihan vielä juosta, mutta sunnuntaina olin ekalla sauvakävelylenkillä. Ihanaa, vähän vauhtia tähän elämään. Aloitin sellaisella reipasvauhtisella 2,5km lenkillä. Kuulostelin illan tuntemuksia, muttei mitään ihmeellistä sääressä tuntunut.

Maanantaina kävin fysioterapeutilla. Kerroin tekemisistäni ja hänkin oli sitä mieltä, että ilmeisesti toipuminen on hyvässä vauhdissa. Tosin hän painelemalla löysi vielä murtumakohdan ja silloin se vähän aristi. Minusta kyllä tuntui, että painoi aika lujaa. Lisäksi hän sanoi: "Ihan kuin tässä tuntuisi kaksi kohtaa...???" johon minä, että "älä nyt puhu mitään!!..

No, vasen nilkka tuntui hänestä nyt notkeammalta kuin viimeksi vaikkakin sitten taas oikea oli vähän jäykkä. Sehän on joutunut tässä kovemmalle. Lihasvoimakin oli pysynyt vasemmassa ihan hyvänä. Kärsivällisyyttä minulle vielä painotettiin. Progressiivisesti paineen lisäystä ja malttia. Muutamia lisäharjoitteita ja ohjeita sain.

Tiistaina olin sitten toisella sauvakävelylenkillä. 6,5km meni taas ihan hyvin. Päälle vatsalihas- ja jalkatreenit. Olen taas aloitellut vatsaapyörän käytön. Ja selässä sen huomaa. Vielä kun kökötän muutamia tunteja askartelemassa, on selkä tänään vähän vihoitellut. No, se paranee siitä mistä on tullutkin.



Tänään kävi ostamassa urheiluvälinerepertuaariimme tasapainolaudan. Fysioterapeutti suositteli sitä. Ensinnäkin nilkkojeni pieniä lihaksia pitäisi voimistaa ja samalla saadaan keskivartaloharjoitusta. En ole koskaan ollut oikein kiinnostunut näistä tasapainohommista, kun tasapainoni on mielestäni huono. Fyssarilla kokeilin sellaista oikein kiikkerää lautaa ja se meni fyssarin mukaan oikein hyvin. Olin kuulemma pro sen käytössä. Ja taas kauppiaat hykertelivät. 

Ennen fyssarilla käyntiä suunnittelin itselleni uutta juoksuaikataulua. Voipi olla, että pitää vielä siitä hieman tinkiä. Mutta torstaina aion pyöräillä töihin ja takaisin. Perjantaina sauvakävelyä. Sunnuntaina aion kokeilla sitä perinteistä kävely-juoksu systeemiä ja sitten katsotaan kuinka käy. Autshh!


Tänään aamulla ruokaa laittaessani mietin, että miksi minulla on ollut kauhea hinku johonkin matkalle. Juuri heinäkuussa oltiin mieheni I:n kanssa Lontoossa ja nyt taas selaan netistä ja kalenterista sopivia matkoja ja aikoja. Rahaahan ei olisi, mutta hinku on kova. Pitäisikö olla jalkapalloreissu vai?. No, siinä kanaa paistaessani se syy tähän matkakuumeeseen selvisi. Ei ole ollut juoksumatkojen suunnittelua. Reilun viikon päästä (16.8) alkaa Oxroadultra, joten sitä olisi jo suunniteltu pari viikkoa. Sillä siitä matkakuumeesta olisi selvinnyt. Nytpä tiedän tämänkin. Tosin sain matkakuumeen tartutettua jo mieheeni I:n, joten kenpä tietää???

Askartelu: 

Kuten anoppini T tuossa viimeksi kommentoi, olen ehtinyt askartelemaan, kun en ole ollut lenkillä.

Viime viikolla ja viikonloppuna tein taas pitkästä aikaa sytykeruusuja. Omatkin oli jo ihan loppu ja mieheni I niitä kaipaili grilliä sytyttäessään. Munakennoja minulla riittää ja kun ilmat olivat hyvät pystyin tekemään tätä pölyävää työtä terassilla.




Reilut sata kappaletta niitä syntyi. Tässä ruusut kuivumassa.








"Rapatessa roiskuu". Hella oli taas aikamoisessa kunnossa. Kerran kastellut ruusut putoavat huonoista pihdeistäni ja aiheuttavat roiskeita. Onneksi roiskeet lähtevät raapalla ja tiskiaineella.








Kortteja olen tehnyt sarjatyönä. Minulla oli paljon valmiiksi kasattuja 3D kukkia, joista olen aiemmin jo tehnyt kortteja. Keltaisia ruusuja oli 8kpl ja ruusun nuppuja 11 kpl. Päätin käyttää ne ja valmistaa ne korteiksi. Menihän siinä aikaa kun piti stanssata pohja- ja kulmakoristeet. Vaikka uusi koneeni leikkaakin useita kuvioita samaan aikaan, niin ongelmia tuottaa se, että yhtä korttia varten tarvitaan 4 kulmaa. Ja on vain yksi stanssi. Täytyi vähän suunnitella mitä kaikkia voi leikata samaan aikaan. Lisäksi tehdessä tulee uusia ideoita ja niitä pitää kokeilla. Jotkut jalostuvat sarjatyöhön ja jotkut... 

Anoppini T oli taas saanut tilauksen kastekortista. Tein niitä pari kappaletta. Ja pari aihiota varastoon.







 
Tässä on samasta ruusukuviota kaksi erilaista versiota. Oikealla oleva on "vanhaa" mallistoa. Ylhäällä olevat kehittelin uuden idean pohjalta.











Ruusun nupusta tein hiukan erilaisen version.
Äitini A piti tuosta ruusun nupusta kovasti ja siitä sain idean uudistaa vanhaa mallia.










Seuraavaksi pääsen värittämään kuivamassa olleita kuvia. Tulossa ballerinoja ja eläinaiheisiä kortteja. Myös vähän isommille tytöille syntymäpäiväkortteja.

3 kommenttia:

  1. Kiva, että jalka alkaa olla pikkuhiljaa kunnossa ! Kovasti olet ollut ahkerana , ihanat kortit ! Tarviikko muuten munakennoja, meillähän niitä kertyy ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin, paino sanalla yritin, jo vatata puhelimella, muttei näy täällä (puhelimessa näkyy). Kuule munakennoja on vielä varastossa, joten toistaiseksi en tarvitse, kiitos vaan.

      Poista
  2. Hyvin ovat hermosi pitäneen jalan kuntouttamisen kanssa, jatka samaa rataa. Toivoo T

    VastaaPoista