sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

ENSIMMÄINEN JUHANNUSMARATON ...

on sitten juostu. Täytyi oikein katsoa tilastoista, mutta ei, en ole koskaan aiemmin juossut juhannuksen aikoihin. Vappuna on kyllä muutamia kertoja osallistuttu, muttei tosiaan keskikesän juhlan tienoilla. Vihdoin on myös tuleva juoksusuunnitelma tehty. Juuri tämä juhannusmaraton sisältyi suunnitelmaan.

Urheilu:

Tampereen Maratonklubin juhannusmaraton 22.6 klo 10.00:
En ole koskaan aiemmin valmistautunut maratonin juoksemisen näin. Koska mieheni I oli juhannusaattona ja juhannuspäivänä aamuvuoroissa, päätimme syödä juhannusaattona (pe) possunliha risottoa. Jouduimme tyhjentämään grillijuhlista 2vk:a sitten jääneen punaviinilaatikon (n. 3lasillista/nenä) ja valkoviinipullon (1lasillinen/nenä) etteivät menisi huonoksi (kröhöm). Onneksi ajoissa nukkumaan, kun mieheni I joutuu heräämään aamuvuoroon klo 4.45.

Kun sitten juhannuspäivänä vietimme ns. oikeasti juhannusta, halusi mieheni I ruuaksi ripsejä ja parmesanperunoita. Kyyti pojaksi ja saunajuomaksi otin tietysti olutta (vain 2 tölkkiä à 0,33l). Ja jälkiruuaksi mustikkapiirakkaa kahvin kanssa. Tankattua siis tuli, mutta hieman väärillä aineilla.

Juoksemaan lähdettiin taas Nokian Edenin "takapihalta" siitä hoitolan ovelta. Säähän oli Suomen suvisää. Aluksi +8C ja pilvistä. Sitten paistoi aurinko. Välillä satoi, niin että tuulessa tuli vähän viileä ja sitten taas paistoi. Lopuksi vähän tihutti. Ei paha ; )

Juoksu sujui 4 kierrosta ( à 7,xxxkm/kierros) hyvin. Tuo 4. kierros oikeinkin hyvin, kiitos ottamani geelin. Tietysti 5.kierros olikin sitten vaikea (?).  Onneksi viimeinen kierros on aina "helppo". Loppuaika 4:05:04, johon olen ihan tyytyväinen.

Loppuaika
 
Kartta reitistä


















Suihkuun kylpylään, syömään Edenin ravintolaan (sisältyi  maratonareille) ja sitten äitini A:n synttäreille. Sain syödä hyvää kahvin kanssa ja mukaan vielä raparperi-mansikkakeittoa.

Suunnitelma loppu vuodeksi(?):
Koska Oxroad Ultraa ei juosta tänä kesänä, niin juoksusuunnitelmani menivät uusiksi. Niissä olikin pureskeltavaa. Huomasin, että minulle on kertynyt tämän päiväinen juhannusmaraton mukaan lukien 32 maratonia. No, päätin siis kerätä niitä tässä muutamia eli tarkoitus on juosta yksi maraton kuukaudessa ikään kuin "pitkänä lenkkinä" eli ei mitään ennätysten hakua. Hakusessa on ORU:n peruuttamisen jälkeen ollut jokin muu ultrajuoksu. Mielellään vaikka se 100M eli 100 mailia. Löysin DUV:n kalenterista kaksi vaihtoehtoa. Toinen oli Berlinissä 16.-17.8 juostava 3. 100 Meilen Berlin. Suunnittelimme jo mieheni I:n kanssa majoituksia ja lentoja, mutta tämä kaatui mahdottomana. Sitten oli Västeråsissa 20.-21.9 juostava Black River Run. Siihen lämpesin heti, kun luin heidän nettisivut www.blackriverrun.se. Vaikuttaa hyvin järjestetyltä kisalta. Hintakin on edellinen näin pitkäksi matkaksi (65euroa). Koska mieheni I ei työnsä vuoksi pääsisi mukaan, jouduin miettimään miten matkustaminen ja huolto onnistuu. Näitä olen tässä viimeiset 2-3vk:a viilannut. Hyvää apua olen saanut mieheni I:n sedältä joka asuu, yllätys Västeråsissa ja Ystävältäni T:ltä, joka asuu Tukholmassa. Yöpaikka ja kuljetukset olisivat mahdollisia. Ainoat asiat mitkä vähän mietityttää ovat raskaalta näyttävä reitti ja oma vaativa ruokahuolto. Reitti vaatii varsinkin yöllä varovaisuutta maasto-osuuksilla ja ilmeisesti reitillä on jonkin verran mäkiä. Täytyy miettiä sopivia suolaisia ruokia, että jaksaa juosta. No, tilanne on nyt sellainen, että tänä iltana päätän juteltuani mieheni I:n kanssa, ilmoittaudunko BRR:n eli Black River Runiin.

Askartelu:

Koska mieheni I oli juhannuksena aamuvuoroissa, heräsin minäkin ajoissa ja ehdin hyvin askartelemaan. Viimeistelin muutamia keskeneräisiä kortteja ja suunnittelin pari uutta. Koska äitini A:lla oli sunnuntaina synttärit, valmistin hänelle synttärikortin. Siitä tulikin hyvä pohja esim. lahjakortiksi.

Laitan muista korteista kuvia, kun huomenna ehdin ottaa niistä kunnon kuvia. Nyt tässä tuo äitini A:n kortti vähän huono tasoisena.

Tekstin voi muuttaa
 
Lahjakortti kotelo






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti