tiistai 9. syyskuuta 2014

JA SITTEN ALKAA KEVENTELY...

...kohti BRR:a eli Black River Run, Västerås, Ruotsi ja edessä 100M. Siis jos joku ei ole jo tämän syksyn tavoitteesta kuullut. Keventely alkaa nyt viimeisen 100km:n viikon jälkeen ja jatkuu ihanasti kohti tavoitetta.

Viikolla huomasin, että keväällä kun lumet sulavat sitä aina innolla odottaa pääsevänsä taas metsäreiteille juoksemaan. Ja kun syksy on tullut kaikki reitit ovat jo niin tuttuja, että melkein kyllästyttää. Onneksi luonnon muutokset vuodenaikojen mukaan ja eläinten seuraaminen tuovat vaihtelua. Niin ja jos hoksaa etsiä uusia reittejä tai löytää vanhoja reittejä uudelleen. Seuraavassa sekä vanhaa että uutta.


Urheilu:

Sähkölinjan huoltoreitti
Maanantai 1.9 Lähdin pitkästä aikaa Kangasalle päin eli Kyötikkälään/Vatialaan juoksemaan. Reitti on aika mäkinen ja noudattelee pitkälti sähkölinjan viertä, koska reitti on myös sähkölinjan huoltotie. Ihailin jälleen maisemia, kun en ollut vähään aikaan juossut täällä.
Sähkölinjalla oli työmiehiä raivaamassa metsää ja myöhemmin huomasin, että he olivat rakentaneet kivistä, risuista ja hanskasta "pelättimen".
Illalla vielä reilu 8km:ä juoksumatolla.

Metsätyömiesten"pelätin"




Tiistai 2.9 Perinteinen 11km:ä Niihaman majalle ja takas. Lenkin kohokohta oli, kun näin palokärjen. Paluumatkalla katselin, kun koivun takaa näkyi ihan mustat siivet. Lähemmäksi päästyäni pääni korkeudelta lähti palokärki lentoon. Se oli kiiltävän musta ja päälaki aivan kirkkaanpunainen. Hymyilin varmaan kuin ääliö jatkaessani matkaa.



Keskiviikko 3.9 Kyötikkälään taas ja lisälenkin kanssa reilu 10km:ä. Aurinko paistoi ja sai nauttia kauniista syyssäästä.
Yhdestä maisemasta minulle tulee aina jotenkin mieleen "Tuntematon sotilas". Tuossa alla kuva kyseisestä maisemasta.


Kuin "Tuntemattomasta sotilaasta"

 Torstai 4.9 Ansaittu lepopäivä. Tosin töissä piti käydä : ).


8/32km
Perjantai 5.9 Viimeinen pitkä lenkki ennen BRR:a. Liekö äitini A:n eilen tarjoamalla maukkaalla maksakastikkeella ollut osuutta asiaan, kun lenkki kulki todella hyvin. Aluksi kävin Vatialan koululla "Kyötikkälä" -reittiä pitkin. Paluumatkan kanssa 18km. Lisäksi Kauppiin päin reilu 7km. Yhteensä n. 32km. Tuntuu, että juoksu paranee aina loppuviikkoa kohden.






Muurahaiskeossa kuhisee
Ilma on kuin morsian

 Lauantai 6.9 Aamusta taas kohti Niihamaa ja vähän ylikin saadakseni n. 16km:ä lenkkiä. Eilisestä pitkiksestä huolimatta alle 6.00min/km keskivauhtia pistelin.

Sunnuntai 7.9 Tänä aamuna Niihaman majalle ja kahden erilaisen lisälenkin ansiosta 15km:ä täyteen. Hauskaa, kun välillä joutuu tekemään lisää ja lisää lenkkiä, kun ei ole valmiiksi suunniteltu riittävästi matkaa. Tai jos kesken kaiken ei haluakaan jatkaa suunniteltua reittiä. Näin kävi tänään.

Viikko 36         juoksua n. 103,5km

Eipä sitä paljon muuta työn ohessa ehtinytkään, mutta olen ihan tyytyväinen tähän viikkoon ja varsinkin tuntemuksiin. Jatkossa lasketellaan kevyesti kohti 20.päivää. Viikolla 37 siis vain 50-60km ja viikolla 38 tuntemusten mukaan. 

Askartelu:

Edelleen "telakalla". Suuret suunnitelmat ovat päässä ja toivottavasti ehdin toteuttamaan ainakin osan, kun juoksu vie vähemmän aikaa. Tosin, kuten jo kerroin, järjestelyt vievät myös aikaa. Toivottavasti jo ensi kerralla on näyttää jotain uutta. Tekeillä on tällä hetkellä "keskospipoja". Otin haasteen vastaan ja olen kutonut tv:tä katsellessa. Tilatut villasukat siis joutuvat vielä hieman odottamaan.          

  

2 kommenttia:

  1. Moro! katselin taas pitkästä aikaa useamman bolgisivun kerralla. Kyllä olet taas ollut ahkera. Milloin se Västeråsin keikka on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähden Västeråsiin pe 19.9 ja kisa alkaa la 20.9 klo 10.00. Tänne tulee vielä kirjoituksia aiheesta ; )

      Poista