keskiviikko 17. syyskuuta 2014

KOLME YÖTÄ...

...ja sitten mulla eka 100M eli 100 mailin eli 160km kisa. BRR eli Black River Run juostaan siis 20.-21.9 Västeråsissa, Ruotsissa.

Miksi lähteä Ruotsiin asti juoksemaan 100M? Kertauksen vuoksi ja niille lukijoille, jotka (vasta) nyt löysivät sivuni kerron, että Suomessa piti juosta heinäkuussa Oxroad Ultra Turusta Hämeenlinnaan. Pituutta olisi ollut juurikin tuo 100M. No, tuo kisahan peruttiin ja koska halusin juosta 100M täytyi minun etsiä korvaava kisa. Suomesta niitä ei löytynyt ja DUV:n sivuilta http://statistik.d-u-v.org/calendar.php?type=future&dist=100mi&country=1&cups=all&rproof=0&mode=list&Submit.x=29&Submit.y=8 löytyi sopivia vain tämä Västerås ja Berliini. Berliiniäkin suunnittelin pari iltaa, mutta Västerås vei voiton erinäisistä syistä, joista myöhemmin.

Reitti: 

Black River Run juostaan 16,1 km lenkkeinä, joten 100M:lla kierroksia tulee 10kpl. 

Reittikuvaus:

57% ulkoilureittiä
16% asfalttia
15% pientä soratietä
12% teknistä polkua (maastopolkua)


BRR:n sivuilta: tekninen polku


BRR:n sivuilta:ulkoilureittiä


BRR:n sivuilta: asfaltoitua pyörätietä
BRR:n sivuilta: ulkoilureittiä

BRR:n sivuilta: portaat!

BRR:n sivuilta: tästä maaliin vai vielä kierros?



Huolto:

Päähuoltopiste on aina kierroksen alussa/lopussa.Tarjolla on kaikenlaista ultraravintoa ja -nestettä. Huoltopöydästä saa paikan päällä syödä kuinka paljon jaksaa, mutta mukaan ei saa ottaa muuta kuin vettä. Matkalle pitää varata omia eväitä. Matkan varrella on kaksi (2) kontrollipistettä missä juoksija leimaa itsensä. Kontrollipiste 1:llä (5,9km) leimataan ja tarjolla on vettä ja urheilujuomaa. Kontrollipiste 2:lla (12,6km) samat kuviot. Päähuoltopisteellä on juoksijoille varattu teltasta huoltopisteet, joihin voi jättää vaihtovaatteita, juotavaa ja syötävää yms.


Muuta:

Mielenkiintoista on tuo leimaaminen 3 kertaa joka kierroksella tai oikeastaan 4 kertaa tulee. Lähtiessä kierrokselle tulee leimata, kaksi kertaa matkalla ja taas tullessasi kierrokselta. Tämä siksi, että järjestäjät tietäisivät ketkä juoksijoista ovat kierroksella ja ketkä huollossa tai lepäämässä.

Minua askarruttava asia on pimeässä juokseminen. Tiedonannossa oli, että aurinko laskee klo 19.00 ja metsässä on pimeä n. klo 19.30. Aurinko nousee klo 6.30 eli pimeää on n. klo 19.30-6.00. Vaaditaan siis valaisimia mukaan. Kätevinhän on otsalamppu. Minulla on kaksi ja vielä lisäparistot. Otsalampun testasin vielä Jyväskylässä polkujuoksussa. Tuossa reitin alussa on n. 5km tuota teknistä polkua, joka tuo jonkin verran haastetta varsinkin aamuyöstä, kun luultavasti on jo hiukan väsynyt.


BRR:n sivuilta: km-merkit näkyvät pimeässäkin



Matkasuunnitelma:

Tänään kerroin äidilleni, että tulossa on seikkailuretki, koska jo matka kisaan on aika mielenkiintoinen. Perjantai aamuna mieheni I vie minut bussipysäkille n. 2km:n päähän kotoamme. Pysäkiltä nousen linja-autoon (nysseen) n:ro 1, jolla pääsee nykyään suoraan Leinolasta Pirkkalan lentokentälle. Aikataulukirjan mukaan n.tunnissa. Pirkkalan lentokentältä lähden  klo 9.35 lentokoneella Tukholman Arlandan lentokentälle, jonne saavun klo 9.30 paikallista aikaa. Sitten terminaali 4:sta bussilla Västeråsiin. Västeråsin asemalta, jollain bussilla hotelli Ibikseen. Kuulostaako kunnon matkustamiselta?


Lopuksi:

Huomenna pakataan, pakataan, tuskaillaan, mietitään, puretaan ja taas pakataan. Hermoillaan. Yms. Yritän laittaa, jos mahdollista matkan varrelta tänne jotain jutun pätkää, jos saan kännykällä tai tabletilla onnistumaan. Jos vielä ehdin niin huomenna voi tulla pieni pätkä juttua. Nyt hieman jalkapalloa ja sitten nukkumaan, koska tulevana viikonloppuna univelkaa kertyy.


 

 

Askartelu:

Ehdin tehdä yhden 30-vuotissynttärikortin, jonka vien Ruotsiin mukanani. Kaverini T, joka majoittaa minua paluumatkalla iltapäivän ja kuljettaa Arlandaan yökoneeseen on tilannut minulta sellaisen.


Tuttu malli

Sisäteksti ruotsiksi


Sain valmiiksi ensimmäiset kaksi vauvamyssyä TAYS:n keskosvauvoille ja muille vastasyntyneille tarkoitettuun keräykseen.




3 kommenttia:

  1. Tsemppiä juoksuun ! Toivottavasti kaikki menee hyvin loppuun asti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Otan tämän sellaisen asuurena seikkailuna matkoineen ja uusine kokemuksineen.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista