maanantai 26. tammikuuta 2015

VUOSI ALKOI HYVIN...

...mutta taas tuli takaiskua. Kuten olen aiemminkin kirjoittanut blogitapoihin kuuluu positiivisuus. Mutta miten kirjoitat urheiluun liittyvää blogia, jos et pääsee liikkumaan. No, aloitetaan siitä positiivisesta ajasta....

Urheilu:

Vuosi siis alkoi hyvän motivaation ja suunnitelmallisuuden merkeissä. Esim. 1.1-4.1 välillä juoksin 50km:ä ja tein kaksi kuntopiiritreeniä. Sen jälkeen tarkoitus oli juosta noin 60km viikkoja ja treenata kuntopiiri/kahvakuulatreenejä joka toinen päivä. Kun lisäksi Tikis aloitti uuden haasteen ja siinä oli aluksi heti pari hyvää kuntopiirimäistä treeniohjelmaa pääsin oikein hyvään vauhtiin. Torstaina 8.1 olin hieroja Karilla ja kerroin kantapää ongelmastani. Lisäksi olin saanut koko oikean jalkani sekä selän aika juntturaan. Kari teki tehtävänsä ja perjantaina kroppa tuntui jo hyvältä. Lähdin kokeilemaan pitkää n. 18-19km lenkkiä. Nastalenkkarit jalkaan ja kohti Sorilaa ja Eerolan suoraa eli ikivanhaa pitkän lenkin reittiä. Voi että kuinka juoksu maistoi. Suunnittelin jo mielessäni kiitos viestiä Karille, kun sai minut näin lentoon. Paluumatkalla se sitten iski - takaisku. Kotiin matkaa 5,5km ja akillleksen sivuun iski kipu. Yritin venytellä ja kävelin välillä, koska kävellä jalka antoi ilman kipua. Hetken jo mietin, että pitääkö soittaa mieheni I hakemaan. Hammasta purren kotiin. Tarkastuksessa akilleksen vieressä turvotusta. Jalkaan kylmähoitoa ensin jääpalalla ja sitten kylmäpakkauksella.

Neljä päivää lepoa, kylmää ja tulehduskipulääkettä. Töihin toiset kengät työpäiviä varten. Ei kuitenkaan anna juosta ilman kipua. Jälleen torstaina hierontaa ja sieltä suoraan urheilulääkäri Parkkarin vastaanotolle. Ei ollut Parkkari oikein lyönnissä. Tosin jalkakin oli aika rauhallinen, vain akilles heti kantapään kohdilta hieman turvoksissa. Voltarenia geelinä ja air heel tuki. Tämä viikko meni punttitreeneissä ja pari juoksuyritystä.

Viikolla 4 alkoi uusi yritys. Koska mieheni I on kärsinyt samantapaisesta vaivasta jo pari vuotta eikä akilles ole mennyt poikki päätin kokeilla juoksua silti. Hyvä keksintö oli se, että tein kuntopiirin ensin. Lihakset ja akilles lämpenivät ja vähän venyivät. Ensi lenkillä kävin myös välillä venyttämässä aikillesta ja pohkeita. Kaksi päivää juoksua, yksi pyöräilyä, kolme päivää juoksua. Ja sunnuntaina akilles aivan turvoksissa. Se on jännä, kun ei ole muuten kipeä paitsi juostessa ja nyt työpäivän jälkeen vähän jyhmii.

Nyt olisi hyvät neuvot tarpeen. Tämä nyt kuitenkin tästä sairaskertomuksesta. Laitan teille ensi kerralla muutaman vinkin noista Tikiksen kuntopiireistä. On ihan kivoja kaikille sopivia kuntopiirejä. Ne voi tehdä myös ihan kotona.

Aloitin jälleen kahvakuulatreenit. Pari vinkkiä seuraavana.

Voi olla, että olen jo aiemmin kehunut miten joku vahinko ostos voikin osoittautua tosi hyväksi. Mieheni I tilasi minulle salihanskat, mutta tulikin tällaiset varrelliset. Ei se mitään ovat tosi loistavat varsinkin kahvakuulan kanssa. Jaa, että miten niin. Tuo varsi suojaa riisinvarsi ranteitani, kun kahvakuula nojaa rannetta vasten esim. punnerruksissa.


Mieheni I osti Spotifystä minulle treenimusaa. Kyseessä sii AC/DC:n uusin Rock or Bust. Kyllä saa kuula kyytiä, kuten kyseisen bändin fanilla pitääkin. Varsinkin nro 6 Got Some Rock & Roll Thunder on vetävä.











 

 

 

Askartelu:

Ylimääräinen (mikä????) aika on mennyt jo maksettujen kuvakirjojen valmiiksi saattamiseen. Niin olen mainoksen uhri ja menin tilaamaan 70% alella kaksi 100 sivuista kuvakirjaa. Ennen joulua oli tarjous ja aikaa kirjojen kasaamiseen 3kk. Aika päättyy 17.2. Nyt on toinen valmis ja toista pitäisi kiireesti alkaa.

No, mutta vakiasiakkaista pitää pitää huolta ja valkoiset ylipolven säärystimet valmistuivat. Tänään juuri asiakas ilmoitti, että olivat tulleet ja oli ikionnellinen niistä. Hienoa.






 Olen ostanut joulun jälkeisistä alennusmyynneistä uusia askartelutarvikkeita. Yksi kortti on jo tuloillaan. Kaipaa vielä vähän viimeistelyä, mutta tässä maistiaista. Sopisi mielestäni vaikka ystävänpäiväkortiksi, syntymäpäiväkortiksi tai vain korkokengistä pitävälle!



 


Toivottavasti saan pian näytille uusia kortteja ja ihan valmiita.



 

2 kommenttia:

  1. Kiva kortti ❤️ Harmi, kun jalka oikuttelee !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaahas, puhelimella laitettu vastaus on hukkunut jonnekin avaruuteen. Kortista tulee uusi viilattu kuva seuraavksi ja jalkaa tehohoidetaan. Pidetään peukkuja:

      Poista