lauantai 21. toukokuuta 2016

MUA JUNA KULJETTAA...

...eli matkalla pohjoiseen tai oikeammin länsirannikolle. Laitan lyhyen (kai) päivityksen tulevasta.

Viime kirjoituksesta on jo aikaa, mutten halunnut tehdä tästä taas mitään sairaskertomusta, joten odottelin tilanteen paranemista ja pääsenkö ollenkaan lähtemään.

Olen siis lopulta matkalla Kokkola Ultra Run 'n ja juoksemaan pitkästä aikaa ultrajuoksua. Ilmoittauduin juoksuun jo heti, kun näytti, että oikea koipi on kunnossa. Sehän kesti tuon Lontoon Maratoninkin hyvin. Viikko Lontoon reissun jälkeen iski sitkeä nielutulehdus, joka oli kyllä kuumeeton. Lisäksi osin omaa hölmöyttäni sain vasempaan (!) jalkaani plantaari faskiitti/kantakalvo/akilles -oireiston. Kuten aiemmin kerroin siihen kaatui suunnittelemani määräviikot ( kilometrien keräys). Panostin sitten jalan kuntoutukseen ja punnitsin lähteäkö vai ei koko reissuun. Kovaan kisaan ei koskaan kannattaisi lähteä kuin terveenä ja hyvässä kunnossa, sanovat viisaat. Entä sitten "retkeilysarja"? Minulla vaa'assa painoi se, että näkisin tuttuja, pääsisin taas osallistumaan ja tänä vuonna on tiedossa kovaa kisaa kärkijuoksijoilla, jota olisi hienoa seurata. Useampi juoksija on ilmoittanut yrittävänsä Suomen ennätystä. Naisten 12 tunnin juoksusta tulee huima taisto kahden loistavan juoksijan välillä. Miesten 24h - kisassa on myös mahdollisuus useampaan ennätystulokseen.

Vielä alkuviikon jahkailin enkä ostanut junalippua kuin vasta keskiviikkona. Olin keräillyt jo jotain juoksuvaatteita valmiiksi, mutta pääosin valmistauduin vasta torstaina ja perjantaina. En ole koskaan lähtenyt mihinkään juoksuun näin viime hetken valmistautumisella, mutta tässä sitä matkataan kohti Kokkolaa.

Suunnitelmana on pysyä liikkeellä mahdollisimman paljon, jotta kilometrejä kertyisi. Jalan ja kunnon kesto ovat iso kysymysmerkki, mutta voihan sitä ihan terveellekin ja hyvässä kunnossa olevalle tulla vaikka mitä vuorokauden aikana. Tavotteita on näistä lähtökohdista vaikea laittaa saatika julkaista, mutta huomenna tiedetään miten meni.

Kisaa pääsee seuraamaan järjestävän seuran sivuilta:

www.kokkolaultrarun.fi

Etusivulla on heti tuo livetulokset. Jos minua haluaa seurata ; ) voi valita Favorites ja laittaa nimeni hakuun, niin avautuu taulukko, johon tietoni päivittyvät. Kannattaa myös seurata kokonaiskisaa, noiden ennätysyritysten vuoksi. Eilen oli juttua, että yrittävät saada liveseurantaa myös kuvana.

Nyt on välipalan aika ja ollaan puolessa välissä matkaa. Pitäkäähän peukkuja ja varpaitakin taas pystyssä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti