sunnuntai 4. helmikuuta 2018

KOTIRATAULTRAA JA KILOMETREJÄ...

...kertyi menneillä kahdella viikolla. Viikon 4 aloitin ehkä liiankin varovasti, kun satsasin sunnuntaina juostuun kotirataultraan. Kun viikolle kertyi toimitettavia asioita ja hieronta, niin tein vain kaksi juoksua + kuntopiirin ennen kotirataultraa.

Kotirataultran päätin siis juosta Espoon Esportilla. Ajelin sinne hyvissä ajoin ja olin perillä vähän jälkeen klo 9:00. Sisäänpääsymaksua ei peritty ja kassalta sai luvan pitkäaikaisparkkiin. P-paikalle oli tullut 3h:n enimmäispysäköinti, jota en aiemmin muistanut olleen. Juoksijoita kertyi 11 ja mukana oli ainakin kokoonkutsuja Heli ja vanhat tutut Elina sekä Minna, joiden kanssa oli kiva vaihtaa taas kuulumisia. Lisäksi oli ainakin Miikka ja Hanna sekä Unto. Kello 10:ltä lähdimme juoksemaan. Aluksi juoksin Elinan kanssa, joka edellispäiväisestä maratonista huolimatta lähti pitämään ihan reilua vauhtia. Ajattelin pysyä mukana niin kauan kun jaksan. Muutaman kierroksen meitä olikin isompi ryhmä, mutta aika pian juoksimme pääasiassa kaksin. Välillä juttelimme ohittajien tai ohitettavienkin kanssa. Elinan kanssa päätimme lähteä maaliskuun alussa yhdessä Pohjalainen hallimaraton -juoksuun. Voisimme tehdä treffit samaan junaan, kun Elina tulee Helsingistä. Säästäisimme majoituskustannuksissa, kun ottaisimme yhteisen huoneen esim. Omena-hotellista. Ja illalla olisi seuraa. Kun juoksutahtimme Elinan kanssa erosi, niin aloimme Minnan kanssa keskustelemaan kesän 6 päivän juoksutapahtuman järjestelyistä. Yritin houkutella Minnaa vuokraamaan kanssani asuntoautoa, mutta hänellä oli jo muita suunnitelmia. Palataan niihin sitten myöhemmin. Juoksu hallissa sujui ihan hyvin paitsi, että huomasin tarvitsevani paljon juotavaa. Ilmeisesti kuiva ilma janotti. Tuli siinä juotua kotimatka eväätkin. Vasemman jalan nilkka alkoi jossain kohtaa aristamaan varmaankin kovan alustan ja kaarrejuoksun vuoksi. Elina lopetti juoksun maratoniin. Minna jatkoi juoksua 6 tuntiin. Meitä 50km:n juoksijoita taisi olla vain muutama. Aikaa minulla meni 5:40,55. Kävin pikaisesti suihkussa ja lähdin kohta klo 16 jälkeen ajelemaan kotia kohti. 

129 kierrosta

Viikko 5 lähti sujumaan oikeinkin hyvin juoksun suhteen. Maanantaina pidin lepopäivän edellispäivän 50km:n juoksun vuoksi. Töissä olivat ihmeissään, kun en tullutkaan juosten töihin, kuten normaalisti maanantaisin. Kun tiistain kevyt 8km:n juoksu sujui hyvin, päätin yrittää taas 90km:n viikkoa. Juoksin ti, ke ja to á 8km. Perjantaina juoksin töihin ja takaisin (14km). Perjantaina olikin linja-autokuskit lakossa ja lunta satoin to-pe n. 20cm. Aamulla oli mielenkiintoista juosta 4km:ä umpihangessa, kunnes pääsin auratulle reitille.

Lauantaina osallistuin taas Petrin maratonille. Rapsakka -11 astetta ja paikoin kylmä tuuli teki juoksusta haastavan. Olin kuitenkin pukenut sopivasti vaatetta päälle. Aluksi oli vähän hiki, mutta kaksi viimeistä kierrosta ei ollut hiki, muttei kylmäkään. Kyllä oli hauskaa juosta taas porukassa ja tutustua uusiin juoksijoihin. Kun sunnuntaina lepäsin aamupäivän, niin yllätyksekseni iltapäivän 10km:n palauttava sujui oikein mukavasti. Olisi varmaan mennyt vähän enemmänkin, mutta juoksumatolle oli vähän jonoa (mieheni I) ja lisäksi penkkiurheilu jalkapallon muodossa kutsui : )

Kilometrejä tälle viikolle kertyi hieman yli 90km. Ensi viikolle pitää saada vähän voimaharjoittelua ja lihashuoltoa. Sainkin taas hyvän kahvakuulaohjelman Tikiksestä ja hieronta on varattu. Ja sunnuntaina sitten jo perinteiseksi muodostunut APK-hallimaraton Porissa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti