torstai 5. syyskuuta 2013

-4KG JA...

... kunto ylös projekti alkoi sitten ma 2.9. Tarkkaavaiset huomasivat, että vielä viime viikolla tuo luku oli -5kg. Ilokseni huomasin maanantaiaamun punnituksessa, että yksi kilo oli jo sulanut edellisen viikon keventelyillä.

Aloitin siis Jutan superdieetin ja jälleen kerran. Saa olla näistä "ihmedieeteistä" ihan mitä mieltä vain, mutta mulla ainakin tämä toimii. Siis siten, että pitämällä tätä dieettiä viikon paino laskee 1,5-2kg. Mutta tärkeämpää on saada taas oikea ruokarytmi ja annoskoko kohdilleen. Uskon, että paino taas muutenkin putoaa, kun aloitin tehotreenit : )


Suunnittelin rungoksi viikolle 6 treenipäivää + lepo. Eli palataan vanhaan malliin, mutta kevennellään siten, että jonain päivänä pyöräilyä, vesijuoksua tai muuta liikuntaa juoksun sijasta. Lisäksi jos/kun paikat kestää, vapaapäivinä kahdet treenit siten, että esim. aamulla juoksua ja illalla muuta treeniä. Tämä on siis syyskuun suunnitelma. Tavoitteena on lokakuun 19. päivä juosta maraton Wihan kilometrit tapahtumassa.

Urheilu:

Viikko 36 suunnitelma ja toteutus

Ma 2.9   (paino 61.0kg)
             7.78km juoksua
             tasapainolaudalla eteen-taakse, oik-vas. ja pyöritys 3x10
             vatsapyörät 3x12
             teräsmies oik. ja vas. x 10 + molemm.  x10

Ti 3.9   polkupyörällä töihin 10,92km (metsäreitti)
             kuntosalilla 50min.
             polkupyörällä kotiin 9,86km (tien kautta)

Ke 4.9  juoksua 9.83km
             tasapainolautaa 30min.

To 5.9  lepo

tulossa
Pe 6.9   juoksua + skikkaus
La 7.9   zumba+vatsa-peppumuokkaus peruttu
             tilalle juoksu/vesijuoksu
Su 8.9  juoksu

Tänään torstaina on nyt lepopäivä, joka tuli tarpeeseen. Tiistain pyöräily + kuntosali otti aika koville (?). Ensiksikin tuli nukuttua vähän huonosti, kun heräsin mieheni I:n kanssa klo 4.45 enkä saanut enää unta. Pyöräilin vauhdikkaasti töihin. Sitten kuntosalilla tein pitkästä aikaa jalkakyykkyä ja muita jalkalihas-pakaraliikkeitä muun ohessa. Tempo aika kova. Illalla työn jälkeen pojin kotiin ja kotona vasta klo 22.40.

Keskiviikkona oli ihana ilma ja innoissani lähdin aamuvuoron jälkeen lenkille. Jalat aivan tönkköinä, pakarat arkoina ja veto pois. Hienoa. Lähdin vielä oikein mäkiselle lenkille ja "äitiä tuli ikävä... Hei, vajaa kymmenen kilometriä... Tunsin suurta myötätuntoa kaikkia Jutan Superdieetti -ohjelmaan osallistuneita kohtaan, kun matelin kotia kohti. Energiat oli ihan loppu, kuten jalatkin. Lohduttelin sitten itseäni, että pääsenpä todistamaan vanhaa sanontaa, ettei "peruskunto mihinkään katoa...". Jos parin viikon -kuukauden treenillä tuntemukset ei tästä parane niin heitän tuon uskomuksen roskiksiin.  Piti tehdä vielä vatsalihasharjoitus, mutta kädet ja vatsalihakset eilisestä sen verta arat, että jäi tekemättä.

Huomenna on taas uusi päivä ja uskon, tiedän kokemuksesta, että lepo tekee ihmeitä ja treeni taas maistuu. On ihan helppo uskoa tuohon, kun vatsassa on kuhaa ja wokkivihanneksia ja päivä mennyt levätessä. Huomenna siis pari treeniä ja pitkästä aikaa askartelua. Palataan....


 

       


3 kommenttia:

  1. Hyvä sua ! Täällä kanssa painoa alemmas yritetään , mutta kunnonkohotus vielä jäissä ... 4 kiloa lähtenyt ... VHH niinkuin aiemmin ;) terveisiä !

    VastaaPoista
  2. Hyvin on sulla alkanut. Ei muuta kuin taas salille lisäksi ; ) Mulla on muutama hyvä resepti tuohon VHH:n, kun siskoni tekee sellaisia ruokia. Täytyy laittaa sähköpostia, kun ehdin.

    VastaaPoista
  3. Hyvä Jaavi ja hyvä anneaulikki!!! Terveisiä Pikilinnan kulmilta.

    VastaaPoista