perjantai 16. toukokuuta 2014

KOKKOLA ULTRA RUN 2014...

...on siis edessä (jo) huomenna.

Ensimmäinen Kokkola Ultra Run juostaan Kokkolan keskustassa Urheilutalon alueella 17.5.2014.
Kilpailussa mitellään myös 24h juoksun SM-tittelistä. www.kokkolaultrarun.fi 

Linkissä myös LIVE-tulokset, keitä kiinnostaa!

Huomenna sitten kohti Kokkolaa ja ensimmästä heidän järjestämäänsä kisaa. Samalla siitä tulee minun 10. ultrajuoksuni ja ensimmäinen ulkorata 12h.

Edellisessä postauksessa jo vähän vilauttelinkin, että valmistautumista tulevaan kisaan suoritetaan tällä viikolla. Isovarvas kynnen lähtöineen ei ole haitannut. Hyvin on kestänyt vähäiset kilometrit mitä tällä viikolla on kertynyt. Saa nähdä mitä sille tapahtuu 12 tunnin juoksukengässä hautumisen aikana.

Tällä kertaa ongelmia tai hankaluutta on tuottanut tankkaus. Kun ylimääräisiä kiloja on n. 3, niin ei ole ollut kauheaa intoa kerryttää niitä lisää hiilihydraattitankkauksella. En päässyt New Yorkin reissun jälkeen eroon ylimääräisistä kiloistani, kiitos taipuvaisuuteni mässäilyyn. Normaalisti painan kisakunnossa n. 57kg ja siihen tulee tankatessa n. 2kg lisää. Eli tällä hetkellä vararavintoa on jo reilusti. Ainut vaikeus on sen saaminen tuolta "reservistä". Kun ylimääräinen on läskinä, niin sitä on vaikea saada ultrajuoksun aikana käyttöön. Johtuu siitä, että yleensä juoksuvauhtini on liika kovaa. Eihän se mitään SM-tasoa ole, mutta nopeampaa kuin mitä rasvanpolttamiseen vaadittaisiin. No, annan sitten tässä "kunnossa" tasoitusta ajallisesti. Kuulemma jokainen ylimääräinen kilo "hidastaa" juoksijaa.

Tankkaus on ollut myös juomisen suhteen riittämätöntä. Heräsin vasta eilen huomaamaan, etten ole lisännyt juomista. Muutenkin tuppaan (kiva slangisana) juomaan nykyään liian vähän. En nyt kuitenkaan ole kauhean huolissani, koska uskon pystyväni ottamaan riittävästi nesteitä ja energiaa tuon 12 tunnin aikana. 

Muuten tänään tuntuu oikein hyvältä. Juoksemaan olisi niin kova hinku, että päätin jättää tämän päiväisen pienen lämmittelynkin väliin. Tuntuisikohan sitten huomenna vielä paremmalta lähteä liikkeelle.

Kokkolan kisa sattuu erittäin vilkkaaseen ultrajuoksu viikonloppuun, koska eri puolella Suomea juostaan ultrakisoja. Itse valitsin tämän kisan jo heti, kun kuulin siitä. Järjestävän seuran West Coast Ultra Runners seuran pj Marko on myös oman juoksuseurani Wihan kilometrit jäsen. Ainakin toistaiseksi. Ajankohta sopi hyvin muihin suunnitelmiin. Tosin Oxroad Ultrahan nyt peruttiin. Huomasin myös, että Kokkolaan pääsee junalla erittäin sujuvasti. Oma aikatauluni on seuraava:

La 17.5 lähtö Tre rautatieasemalta klo 8:04 (herätys klo 6.30) ja perillä klo 10:20. Matkaa rautatieasemalta kisapaikalle on n. 1km, joten sopivasti paikalla ilmoittautumista varten.

Lähtö juoksuun klo 12.00 ja "maali" klo 24.00. Suihkun kautta siirryn auttamaan huollossa, jos tarvetta ja/tai kannustamaan 24h juoksijoita.

Su 18.5 juna Treelle lähtee klo 7:25 ja perillä klo 9:56. Siitä kotiin nyssellä ja pääsee nukkumaan n. klo 11.00. Sujuvaa, eikö?

Eilen tein jo luettelon tavaroista, ruuista ja juomista mitä mukaan tarvitaan. Ajattelin ottaa ihan lentolaukun, koska sitä voi vetää perässään ja sen päälle saa vielä tarvittaessa urheilukassin. Jonkin verran vaatteita pitää olla mukana, koska juoksuasu päätetään vasta paikan päällä. 

Säätiedotus lupaa päiväksi n. +17, joten juoksucaprit ja lyhythihainen lähdössä. Kun aurinko laskee täytyy varata huoltopöydälle valmiiksi pitkähihaista. Muutenkin loppumatkasta alkaa usein viluttaan (siis L), kun energiat käy vähiin (toivottavasti läskit sulaa) ja nestetasapainokaan ei ole ihan kohdillaan. Suihkun jälkeen yöllä tarvitaan lämmintä vaatetta, jos meinaa olla ulkona huoltopöydän ääressä. Toivottavasti on ylimääräisiä tuoleja. Kuten huomaatte päätin valvoa koko yön, koska olen niin huono nukkumaan yleensäkään missään. Kokkolassa on järjestetty urheilutaloon nukkumispaikka esim. huoltajille yms.

Niin vielä se tavoite. Tavoitteena on taas A, B ja C.
A= 110km
B= yli 100km
C= luuseri, jos jotain muuta

A tavoite on muotoiltu Espoon 24h juoksua mukaillen. Siellä meni 12h= 96km. 6h enkkani on 63,250km, joten...
B tavoite on sen mukaan, että 100km:n aika 10:25, joten...
C= ei tarvi selittää....

Okkei, äsken kävin syömässä banaania ja hakemassa juomaa. Samalla kasasin jo geelit, hunajat, suolatabletit yms valmiiksi.

Huomenna saa taas pitää peukkuja ja isovarpaita (kynsineen) pystyssä. Autshh!




4 kommenttia:

  1. Onnea hienosta juoksusta. Oli mukava tutustua sinuun ja olet todella sinnikäs nainen. Oli ilo seurata menoasi. Toivottavasti tapaamme vielä joskus. t. se tumma nainen huoltojoukoista eli kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi. Kyllähän me juoksun merkeissä tavataan.

      Poista