maanantai 4. elokuuta 2014

YHTEENVETO HEINÄKUUSTA...

... täytyy tehdä vasta nyt ja kokonaan. Jotenkin on ollut niin kiirettä, ettei ole ehtinyt tänne blogin puolelle ollenkaan. Mutta mennäänpä sitten asiaan.

Ultrahörhöilyn jälkeen palautuminen sujui muuten hyvin, mutta polku/suojuoksun erilaisuuden vuoksi jalkojen loitontajat olivat ihan loppu eli finaalissa. Ystäväni R Oulusta kävi kylässä ja olimme hauska näky, kun häneltä oli leikattu lonkka, joten kävelimme molemmat hiukan vaivanloisesti ja "heiluen". 

Petri oli paluumatkalla neuvonut, ettei kannata kauheasti itseään rääkätä vaan ottaa rauhallisesti alkava viikko (vk28). Hänen neuvostaan päätin maanantaina pyöräillä äitini A:n luokse Epilään, että jalat palautuisivat. Lähdin rauhallisesti liikkeelle ja hieman lämmittyään reisilihakset olivat aivan hyvät. Loitontajat kyllä valittivat varsinkin mäissä. Reilu 17km sujui kuitenkin ihan hyvin. Mieheni I tuli punttisalilta äidille ja oli ottanut varmuuden vuoksi auton perään pyörätelineen. Sitä ei sitten onneksi tarvittukaan, vaan pystyin hyvin polkemaan myös takaisin kotiin ja vähän vauhdikkaamminkin. Tiistaina lähdin sitten kokeilemaan juoksua ja reilu 7km oli aivan riittävästi näille jaloille. Keskiviikkona uudelleen pyörälenkille (30km) ja illalla 7km:n lenkki juosten sujui jo paremmin. Torstaina kokeilin 10km:ä kickbikella, jotta tulisi monipuolisuutta. Perjantaina 11 km ennen hierojaa. Hieronta ei olekaan ennen sattunut noin paljoa, mutta auttoi kyllä taas kovasti. Viikonloppuna juoksua yht. 35km ja viikko suoritettu.

Vk 29 alkoi kevyesti 8km:n palauttavalla lenkillä, jonka senkin piti olla hieman pidempi, mutta askartelukiireet (kts. alempaa) pääsivät treenaamisen ohi. Tiistaina tein kuitenkin kovan treenin eli vetoharjoitus mäkeen. Lämmittelyjen jälkeen tein 6x350m mäkivetoja siihen Olkahisten/Kyötikkälän lenkille menevään mäkeen. Ihan oikeaoppisesti toiseksi viimeisellä vedolla meinasi "Ykä" tulla katsomaan mitä teen. Hyvä treeni. Keskiviikon pk-lenkistä (16km) tuli loppumatkasta vk-lenkki, kun mustat pilvet alkoivat kerääntyä taivaalle. Jotten jäisi ukonilmaan juoksin aika lujaa Niihaman majalta kotiin. Ja kovassa helteessä. Torstai-perjantai meni kesäteatterilomailun merkeissä, joten viikon saldoksi viikonlopun juoksujen kanssa vain n. 74km. Sunnuntain 26km:n pitkis otti voimille, kun järkevästi pistelin sen keskellä päivää ja keskellä hellettä.

Vk 30 menikin sitten tosi vähällä liikunnalla, joten maanantaista torstaihin sain vain n.42km juoksua. Tuntui, että hierontakin oli aika turha näillä kilometreillä. Sitten lomamatkalle Mallorcalle!

Mallorcalle otin myös juoksukengät mukaan. Siellä tein kolme juoksulenkkiä ja yhden vaelluksen.

Ekalla lenkillä juoksin hotellilta kuvassa keskellä näkyvien portaiden luo. Portaat alkoivat ensimmäisten talojen kattojen kohdilta, jonne tie nousi rannalta. Portaat kulkevat välillä suoraan ylös, mutta välillä kääntyvät oikealle ja vasemmalle Joku on laskenut, että rappuja olisi 385-400 kpl.

Ylhäältä oli hienot näkymät alas, kuten saattoi arvatakin. Löysin vielä vanhan kävelytienäkin käytetyn serpentiinireitin alas.









Olimme suunnitelleet n. 2 tunnin helpohkon vaelluksen, joka lähti Llucin luostarilta ja teki lenkin käyden  Kamelikallioilla (Es Camell) ja Vainajainluolilla (Sa Cometa des Morts). Koska portit on lukittu, niiden viereen on rakennettu tikapuut. Yleinen näky vaellusreiteillä.








Parempaa polkua...
... ja vähän kapeampaa


Info-pisteen rouva katsoi minun varustustani hiukan pitkään, kun kävimme pyytämässä kartan. Hän ei tiennyt, että mekko on Skirt Sportin juoksumekko ja jalassa urheilusandaalit. Mieheni I kantoi reppuamme.




Toisella aamulenkillä kävin Santa Poncan ainoalla nähtävyydellä eli Jaumen ristillä (1929). Sieltä samaisen niemen kärjen kiertäen paluu hotellille. Matkaan osui yksi pitkä mäki lopuksi. Viimeisellä aamulenkillä kiersin molemmat lahtea reunustavat niemet. Matkalla teimme myös lyhyemmän n. tunnin mittaisen vaelluksen. 









Kotiin palattuamme sunnuntaina teimme yhdessä mieheni I:n kanssa juoksulenkin. Miten täällä Suomessa lämpö ja ilma on ihan erilaista. Kun lähdimme päivällä juoksemaan, ei tuntunut yhtään kuumalta, vaikka asteita oli +26.

Elokuusta lähtien yritän tehdä yhteenvedon aina jokaisesta viikosta. Olen huomannut, että aktiivit kuntoilijat ja bloggaajat tekevät niin, joten enköhän yritä.

Askartelu:

Joulu on sitten tulossa, ainakin askartelijoille, huomasin jo heinäkuussa. Joulukoristeiden aineksia oli ilmestynyt nettikauppaan. Innostuinkin tilaamaan koe-erän. Niiden kanssa kuluikin hellepäiviä nopeasti. Kivaa puuhastelua. Laitoinkin pienen gallupin pystyyn saatuani näytekappaleet valmiiksi. Tilauksia tulikin heti. Arvasin, että tarvikkeet menevät nettikaupasta nopeasti, joten eilen yritin tilata lisää. Osa olikin jo loppunut, mutta joitain sain vielä tilattua lisää.



Isot enkelit
 
Pienet enkelit


Isot tähdet

Tähdet





















 


Tämä kranssi sopii joulukuuseen tai vaikka lahjapakettiin koristeeksi.











Näistä pienen pienistä enkeleistä voi tehdä enkelipinssin, korvakorut tai ripustaa koristeeksi kuuseen, pakettiin tms.













Myös kortteja tuli valmistettua. Siskoni M oli tilannut ja maksanutkin minulle neljästä kortista, joista yksi oli vielä tekemättä. Haasteena oli, että kortti saisi mielellään olla valko-musta. Päässä pyöri useita ehdotuksia, joista muutamia kokeilin huonolla menestyksellä.

Kukkia kannessa
Sisällä kirjoitustilaa


Korttipohja valkoista helmiäistä. Kukat valkoista ja tumman harmaata helmiäis-paperia. Muut koristeet valkoista. Kirjoitustilan jätin tyhjäksi, koska siskollani on niin kaunis käsiala, että voi itse kirjoittaa onnittelutekstin.










Hieman sama teema

Chic-teema
Jotain tuttua


Vielä yksi aivan erilainen tilauskortti pitää valmistaa, mutta siitä myöhemmin. Nyt töihin!


 





2 kommenttia:

  1. Hassua lukea jo joulukoristeista ;) mutta tosi kauniita ovat ja eihän siihen ole tosiaan montaa kuukautta aikaa ! Kortit ovat myös ihania !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tntuu minsutakin hassulta varautua jouluun jo nyt, mutta kun yritin tilata lisää tarvikkeita osa oli jo loppunut varastosta.

      Poista