lauantai 1. elokuuta 2015

MSM-JAUHE JA YÖJUOKSUT...

...jos on otsikkona niin luultavasti kaikki s--ihullut innostuvat sivuistani. Kyse ei siis ole mistään vauhdikkaasti aikuisten leikkeihin osallistumisesta. Ajattelin kertoa, kuten aiemmin lupasin kokemuksiani MSM-jauheesta. Lisäksi muutaman juoksulenkin (vaikeahkon) aikana heräsi mietteitä yöjuoksuista.

Otin siis reilu kuukausi sitten käyttöön poppakonstit eli MSM-jauheen. Olin lukenut kyseisestä aineesta parin vuoden ajan useista urheilua käsittelevistä artikkeleista. Yleensä aineesta oli positiivisia kokemuksia. Koska olen spontaani-epäileväinen luonne, päätin tutustua aiheeseen vähän paremmin. Joka siis nykyaikana tarkoittaa ahkeraa netin selaamista. Laitan tähän linkin mielenkiintoisimpaan sivustoon (varoitus: tämä sivusto on tuotetta myyvän firman) www.finnmsm.fi/terveysvinkit .
Vaikuttuneena lukemastani ja kun vielä Ideaparkin uudessa Luontaistukussa oli hyvä tarjous päätin kokeilla tätä jauhetta. Aloitin varovasti, kuten ohjeissa sanotaan eli ihan teelusikan kärjellisellä. Nyt otan n. 1 tl:n päivässä, joka on aika pieni annos. Suositteluannos on 3tl-3rkl:n. Kannattaa lukea ohjeet hyvin. Jauhe on aika tuiman makuista eli maistuu rikiltä. Vinkkinä, että jauhe menee parhaiten alas omenatuoremehun kanssa.
Kun lukee kyseisen rikkijauheen vaikutusalueista ne on moninaiset, itse allekirjoitan seuraavat. Kynnet ja hiukset ovat paremmassa kunnossa. Nimittäin olen syönyt usean vuoden ajan Calcia -tabletteja kalkin ja magnesiumin saannin varmistamiseksi. Niillä ei ole ollut mitään vaikutusta kynsiini tai hiuksiini. Nyt minulla on ensimmäisen kerran vuosiin KYNNET. Ihan varmaksi en voi mennä nivelkivuista tms. sanomaan, mutta sormien nivelet eivät aamuisin vaivaa. Myös akillesjänteeni on alkanut paranemaan?! Tämä myös kysymys merkillä, koska tästä en voi olla varma, että tekeekö aika tehtävänsä vai MSM-jauhe. Mielestäni minulla ei ole ollut sellaisia nivalkipuja ja jäykkyyksiä kuin ennen, mutta tämäkin vielä pienellä varauksella, koska en ole voinut treenata yhtä paljon kuin aiemmin. Joka tapauksessa olen ollut positiivisesti yllättynyt tämän poppakonstin tuomaan tunteeseen ja jatkan kokeilua. Niin  minähän sorruin tuohon tarjoukseen, joka koski 1kg:n pakettia! Palaamme tähän poppakonstiin varmasti vielä, kun tutkimukseni etenee.

Uppoo omppumehun kanssa


Yöjuoksut tuli mieleeni viime viikolla, kun minulla oli neljä yövuoroa peräkkäin. Kuvitelkaa, että olette ensin töissä sairaalassa klo 21.00-07.15. Työmatkat 2x35min. Eli aamulla siinä klo 8.15-8.30 nukkumaan. Klo 14.00 herätys (jos olet saanut nukutuksi) ja kahvit. Viimeistään klo 16.00 juoksemaan. Joo, eihän tämä näin kuulosta pahalta, mutta kun kerrot sen x3. Sitten viimeisen (4.) jälkeen heräilet jo klo 12, että rytmi palaisi normaaliksi. Ja saat kuningasajatuksen lähteä pyörälenkille. Palatessasi vain 28km:n lenkiltä ihmettelet miten tää on näin vaikeaa. Kolmannen yön jälkeen ihmettelin, kun juoksu ei luista ja viimeisen jälkeen, kun ei pyöräilykään luista. Aloin miettiä juuri sitä, että miten tää voi olla näin vaikeaa, kun kuitenkin 24h ja 100mailin kisoissa juostaan yötä myöten ja nukkumatta. Se on varmaan se kevyt viikko ennen kisaa ja adrenaliini. 
Onneksi tällä viikolla on vain kolme yövuoroa. Toisen yön jälkeen nyt taas kulki. Ehkä syynä oli se, että ruokaa oli valmiina eikä tarvinnut hereilläoloaikaa kuluttaa kaupassakäyntiin ja ruuanlaittoon eli järjestely kysymyksiä.

Kesäyön Unelma 2014 klo 00:04

Kokkola Ultra Run 23:xx

















Huomenna on sitten ensimmäinen kisani tänä vuonna. Lähden kokeilemaan akilleksen kestävyyttä Sappee Trail Run´n www.sappeetrailrun.fi . Eli ei ihan helpommasta päästä. Matka on vielä mietintämyssyssä. Hylkäsin jo 55km:n ja käyn mielessäni taistelua 26km vai 34km? Riittäkö kunto tuohon 34km:n? Ja entisenä ultraajana (toivottavasti täältä tullaan vielä) tuo 26km tuntuu vähän nössöltä ; ).
Eikö tämä mene ihan oikein, kun juuri pari päivää sitten tilasin ortopedille ajan, joka on vasta 11.8. Ensin juostaan ja sitten vasta lääkäriin. Niin nyt pitää varmistaa, ettei akilleksessa ole mitään sellaista mikä estäisi harjoittelun Suurta Unelmaa varten. Autshh!

Terveystietolomake

Trailia!






















   

2 kommenttia:

  1. Hauskaa, mulle suositteli joku blogikommenteissa samaista jauhetta , vaikken urheilekaan, mutta nivel- ja lihaskipuihin. Ostin viikko sitten , alkuun otin 1/2 tl ja nyt 1tl/ päivässä. Vaikutuksista en osaa vielä sanoa, mutta sairaan pahalle se maistuu !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me voidaan tehdä vertailuja ettei mee ihan mutu tuntumalla. Pahaa on, vaikka joku netissä väitti tottuneensa niin, että pystyy ottaan paljaaltaan.

      Poista