sunnuntai 3. tammikuuta 2016

UUSI VUOSI JA TATLM 1. VIIKKO...

... on sitten pulkassa. Uusi Vuosi vaihtui töissä yövuorossa. Eka viikko Tähtäimessä Lontoon Maraton/ The Aim Towards London Marathon-projektia suoritettu. Aloitin myös 1.1 tipattoman ja herkuttoman tammikuun.

The Aim Towards London Marathon:

 

1.viikko

Uusintana viikko-ohjelma, jota jouduin hieman muuntamaan työvuorojen vuoksi. Laitoin tähän esimerkkinä, kuinka vaihdan järjestystä työvuorojen tai muun ohjelman mukaan. Tällä hetkellä tuo muu ohjelma ei ole ratkaiseva ohjelmaa noudattaessani, vaan harjoittelu on ensi sijalla. Suunnittelin ohjelmaan myös joogatunnit ja kahvakuulatreenin.

Toteutuma:

Ma 28.12 45ER=easy run (siirto keskiviikolta)
                 48:07min, 8km, vauhti 6min/km
Ti  29.12  Rest (siirto maanantailta) Muutettu aktiivilevoksi
                 Astangajooga 1h
Ke 30.12  30SR=steady run (siirto tiistailta)
                  42:06min., 7km, vauhti 6min./km
To 31.12  Ohjeman mukaan
                 10min.ER vauhti 6:15min/km
                  5min.TR=threshold run vauhti 5:30min/km
                 2min.ER vauhti 6:00min/km
                  5min.TR vauhti 5:00min./km
                 10min.ER vauhti 6:11min/km
Pe 1.1       Ohjelman mukaan valinta cross train = kahvakuulaa
                 Ultrajuoksijan kahvakuulaohjelma 20min.
La 2.1      Ohjelman mukaan
                15min.ER 6:15min./km
                10min.TR 5:00min/km
                5min.ER 6:15min/km
                10min.HR=hillrun 6:00/km 3.0 nousulla(Tunturi T50)
                 15min.ER 6:15min/km
Su 3.1     Ohjelman mukaan +jooga
                 Astangajooga 1h
                 1h15min.LR=pitkäjuoksu
                  75:11min, 12km, 6:15min/km

Kuten huomaatte monipuolinen perusohjelma, johon suolaa muista aktiviteeteistä ; ). TR eli kynnysvauhti on vielä vähän hakusessa, joten ensimmäisissä vedoissa kokeilin vauhteja. Myös HR eli mäkijuoksu juoksumatolla oli vähän hakuammuntaa. En oikein tiennyt mikä olisi sopiva vauhti ja mikä sopiva maton/mäen kulma. Kun takana oli jo melkein viikko aktiivista liikuntaa ja kaksi yövuoroa lauantain treeni tuntui aika kovalta. Kroppa oli tiistain joogasta ja perjantain kahvakuulasta oudokseltaan (oli meinaan vähän taukoa molemmista) hieman jäykkä. Voipi olla, että maton kulma oli vähän jyrkkä, koska meno tuntui raskaalta ja pakaralihakset "huusivat". No sitkeästi jatkoin ja viikko päättyi sunnuntain tuplatreeniin. Sunnuntaina ohjelmassa 4tunnin aamu-unien jälkeen heräilyä ja sitten 1h astangajoogaa. Kaupassakäynnin jälkeen hyppäsin juoksumatolle ja tein ohjelman mukaisen pitkän lenkin. Minun vauhdeillani en saanut kasaan kuin 12km tuohon 1h15min aikaan, mutta en olisi kyllä enempää jaksanutkaan. Sen verran rasittava oli tämä ensimmäinen viikko, että, kun ohjelmassa on ensi viikon aluksi lepo, niin taitaa olla viisasta käyttää se lepoon eikä aktiivilepoon.


Motivaatiota harjoitteluun
Keskiviikon juoksun aikana motivoijana oli jo kerran tv:stä katsottu dokumentti ultrajuoksijoista "Juoksijoita äärirajoilla".








Tipaton ja herkuton:

Aloitin vuoden ensimmäisenä päivänä ainakin tammikuun jatkuvan toisen projektin. Heti ensimmäisenä päivänä mentiin anoppini T:n luo syömään! Tarjolla oli valkoviiniä - ei kiitos. Söin hyvin perunaa, lohimedaljonkia, munakastiketta, parsaa ja salaattia. Jälkiruuaksi oli luumukiisseliä, jota otin vähän, kun en siitä tiennyt onko se kielletty. Listassahan on sallittuna kuivatut hedelmät ja esim. ruokavinkeissä on kiisseli jälkiruokana. Kahville oli katettuna sen seitsemän sortin herkut, mutta - ei kiitos.

Kävin aamulla 1.1. vaakassa ja mittasin myös muutaman strategisen mitan. Aika kauheet tulokset, joten ilmoitan kuun lopussa, jos jotain on tapahtunut ja laitan tiedot toivottavasti miinusmerkkisesti esille.

Askartelu:

Nyt on tällä rintamalla hiljaista tuon joulurykäisyn jäljiltä. Kahdet tilatut säärystimet ovat työn alla ja niistä toiset lähdössä huomenna asiakkaalle.

Sen verran askartelin, että tein asiakkaalleni, jota valvoin uudenvuodenyönä pienen koristeen vuoden vaihtumisen kunniaksi.

Onnea 2016
     
Kun emme voineet valaa tinaa ajattelin, että perinteisesti hevosen kengät tuovat onnea. Huomasin tosin viime yönä, että koriste oli kadonnut. Se on luultavasti annettu lahjaksi eteenpäin. Toivottavasti se tuo onnea missä liekin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti