maanantai 25. tammikuuta 2016

NYT SITÄ ON JO ILMASSA...

... nimittäin juoksumatkan suunnittelua! Totta, se alkoi tällä viikolla ja pelkäänpä, että mieheni I ehtii taas moneen kertaan kyllästyä aiheeseen. Onneksi hänkin on ottanut aiheen käsittelyyn joutuessaan järjestelemään vapaapäiviä kyseiselle viikonlopulle. Jaa mikä viikonloppu! Tietysti 24.4 ja VLM.

TATLM -projekti siis etenee sekä henkisesti että ruumiillisesti vai kuulostaisiko psyykkisesti ja fyysisesti projektimaisemmalta? Huh! Selailin tuossa viikolla Lontoon Maratonin Race Infoa eli kilpailun tiedotetta ja... ja.. ja tärinä alkoi.

Lähtö on tapahtunut 2014 kuva: Daily Mail


Eksyin vielä Daily Mailin sivuille vuoden 2014 kisakertomukseen ja peli oli menetetty. Näin jo itseni tuossa ihmismassassa etenemässä kohti - maalia. Nyt sitten jäitä hattuun ja fyysisesti projektin pariin.

The Aim Towards London Marathon:

 

Viikko 4

 

Toteuma:

Ma 18.1   40min.ER (siirto keskiviikolta)

                48:07min. 8km, 6:00min/km

Ti 19.1   Ohjelman mukaan

               15min.ER  6:00min/km

                4X 5min.TR 5:00min/km+3min.ER 6:00min./km

                15min.SR 5:46min./km

                     62:00min., 11,07km

                + 60min. jooga

Ke 20.1   50min.FR (=vauhtileikittely) (siirto torstailta)

                 50:11min., 8,55km, 6:00-5:30min./km

To 21.1   lepo (siirto maanantailta)

Pe 22.1   Ohjelman mukaan

                Kahvakuula 30:00min

La 23.1   Ohjelman mukaan

                10min.ER 6:00min/km

                2X 15min.TR 5:00min/km+5minER 6:00min/km

                10min.SR 5:40min/km

                  60min., 11,06km

Su 24.1   Ohjelman mukaan

                1h 6:15min/km

                 30min. 6:00min/km

                 15min. 6:15min/km

                 = 1:45:10min., 17km

                 + 1h jooga

Yhteensä   55,68km, 7h 55min.


Tiistain vetoharjoitus oli minulle kova. Ensimmäinen 5min. veto vauhdilla 5:00min/km tuntui tosi vaikealta ja kauhulla odottelin muita vetoja. Kolmannen vedon alkaessa meinasin, että pudotan vauhtia, mutta onneksi pieni ääni päässäni varoitteli antamasta periksi. Ja niin vain vedin kaikki 4 vetoa samaa vauhtia. Jotenkin ne vain helpottuivat, kun vauhtiin tottui. Harjoituksen lopussa oli väsynyt, mutta hyvä olo. Perjantainen kahvakuulaharjoitus meni totuttuun tapaan hikisesti ja sykkeet ylhäällä. Eikä lauantai tuonut helpotusta. Nukkupäivänä olen yleensä hyvin jaksanut, mutta nyt venyin, venyin ja pääsin kuin pääsinkin juoksemaan. Ja taas vetoharjoitus. Sekin oli hieman raskas, mutta lopussa tunne oli kuitenkin hyvä. Viikon kruunasi pitkä lenkki tosin "vanhoihin aikoihin" verrattuna vaatimaton 17km. Tein siihen myös puolen tunnin nopeamman juoksun väliin. Parin tunnin tauon jälkeen vielä tunnin joogat päälle ja loputkin mehut pois. Viikko siis taas pulkassa ja nyt illalla hyvä mieli. Vähän sain vauhteja lisää ja näköjään palautuminen sujuu.

"A training schedule needs to be challenging but not so that you feel out of your depth." neuvoi harjoitusohjelman tekijä. Minusta tuntuu, että olen tässä onnistunut.


Törmäsin mielenkiintoiseen asiaan, kun päivänä muutamana riisuin juoksukenkiäni. Minullahan on eri kengät juoksumattoa ja ulkona juoksemista varten. Nämä nyt juoksumatto käytössä olevat ovat ehkä kisakenkäni. Luultavaa on, että pehmitän vielä toisetkin kengät kisaa silmällä pitäen. Mutta asiaan...Jostain syystä käänsin kengät ympäri ja huomasin, että juoksumatosta oli irronnut pientä murusta kengän pohjiin. Näistä jäljistä näkee hyvin mikä osa kengästä painuu mattoa vasten. Mitähän Petri fysioterapeutti sanoisi näistä jäljistä? Pitäisikö laittaa sähköpostia. Minusta ihan siistin näköistä askellusta.


Huomioi päkiät ja ulkosyrjät


Kuva on hieman huono, mutta tarkkaan katsottuna tummia "murusia" näkyy päkiöiden kohdilla ja ulkosyrjällä kantapäissä (nuo lovet ovat parissa kohtaa täynnä).


Tipaton ja herkuton:

Kävin sitten sunnuntaina vaa´assa 3vk 2pv aloittamisesta ja tulos oli -2,5kg, joten paljoa tämä projekti ei ole kiloihin vaikuttanut. Vielä en tehnyt muita mittauksia, mutta oma mutu-tuntuma on, että ainakin reidet ovat vähän kaventuneet. Mielestäni vatsakaan ei enää niiiin pajon pömpötä. No, katsotaan mitä tuleva viikko tuo tullessaan. 
Tämän viikon lopussa alkoivat vasta mieliteot. Kaupassa katselin karkkihyllyä "sillä silmällä", tulostin sporttikakun ohjeen ja mietin GT:tä. Olen kuitenkin pysynyt aisoissa. 

Oikein kiitos täytyy antaa paneutumisesta äiti A:lle. Hän on sisäistänyt yritykseni ja aina kun käyn hänellä kahvilla on siellä tarjolla leipäjuustoa (sallittu) ja paljon hedelmiä. Hän haluaa aina laittaa tarjolle sellaista mitä kukin pystyy nauttimaan. Siskoni M saa aina karppiruokia ja -herkkuja, joita me muutkin toki voimme hyvinkin syödä.

Koska harjoittelen melkein joka päivä ja välillä kaksi kertaa energiaakin kuluu - huomaan. Olen iltasyöppö ja iltaisin täytyy keksiä sopivaa naposteltavaa. Minulle se on hapankorppu juustolla (rae-, koti- tms. juusto) ja tuorekurkulla, pähkinät (ilman lisukkeita), kuivatut aprikoosit, marjat ja hedelmät. Hedelmiä kuluu aika paljon, koska kuljetan niitä myös aina evääksi.

Iltaherkku: mansikoita ja jogurttia
 

Askartelu:

Neulomiseksi on mennyt "askartelu". Sain valmiiksi pitkät (75cm) reisiin ulottuvat sukat, jotka on tarkoitettu asiakkaalle yökäyttöön estämään suonenvetoja.


Piiitkä yösukat



Ilokseni kummityttömme H lähetti kuvan pojastaan E:sta kutomani junasukat jalassa. Olin unohtanut ottaa kuvan ennen kuin lähetin ne heille, mutta tässä ne ovat ja näyttävät paremmilta kun ovat oikein mallin jalassa. Ikävää, ettette nää tuota ihanaa mallia kokonaan, mutta täytyy kunnioittaa pienen yksityisyydensuojaa.



Junasukat

Palataan taas asiaan harjoitusviikko 5:n jälkeen.

1 kommentti:

  1. Hyvä Jaavi! Myös junasukat ovat hienot! terkkuja t.T

    VastaaPoista