maanantai 15. helmikuuta 2016

POSITIIVINEN VASTE...

...löytyi harjoitusviikolla 7, kun osallistuin hieman yllättäin puolimaratonkisaan. Porissa järjestettiin 13.2 hallimaraton, jonne pääsin jonotuspaikalta, kiitos flunssakauden. Harjoitusohjelmassani tuo "puolimara" olisi vasta 18.3, mutta veri veti kokeilemaan päivän kuntoa. Varsinkin, kun ei ole tullut vuoteen kisailtua. Palataan tuohon juoksuun hiukan myöhemmin, mutta vaste oli positiivinen...


The Aim Towards London Marathon:

Ohjelmassa kevyt ja palauttava viikko

Viikko 7



Toteuma:

Ma 8.2.  30minER (siirto tiistailta)
                  30:07min., 5 km, 6:00min/km
Ti 9.2.  Lepo (siirto maanantailta)
Ke 10.2.   15minER, 15minSR,15minER (siirto torstailta)
                     15minER 6:00min/km
                     15minSR 5:30min/km
                     15minER 6:00min/km
                     = 45:00min, 7.68km
To 11.2.  10minER, 5x2minHR, 10minER (siirto lauantailta)
                     10minER 6:00min/km
                      2minHR 5%
                       1min. palautus.       X4
                       2minHR 6%
                        1min palautus
                       10minER 6:00min/km
                        = 36:06min, 6km
Pe 12.2.   Lepo
La 13.2.   1/2 maraton 
                     1:54:17min, 21.1km
Su 14.2.   Lepo
                  1h jooga

Kevyt viikko + 1/2 maraton aiheuttivat muutoksia ohjelmaan, jossa oli kolme lepopäivää merkittynä. Yritin saada kaikki harjoitukset tehtyä ja pientä lepoa ennen kisaa. Sunnuntain 60minER:n korvasin tuolla lauantain puolikkaalla, vaikka olihan se melkein tuplasuoritus pituuden ja vauhdin suhteen. Viikko tuntuikin tosi kevyeltä ja sunnuntai-iltana olo oli ihan palautunut. Seuraavaksi yhteenveto tuosta kisareissusta.


APK-hallimaraton 13.2. Klo 13.30

Sain siis sunnuntai-iltana (7.2) peruutuspaikan seuraavan lauantain kisaan. Koska juoksisin vain puolikkaan maratonin se ei aiheuttanut ihmeempiä toimenpiteitä. Loppuviikosta söin vain hiukan enemmän hiilihydraattipitoista ruokaa ja yritin juoda nesteitä riittävästi. 
Radan pituudeksi oli ilmoitettu normaali 400m. Sen mukaan lähdin laskemaan tavoittelemaani kierrosvauhtia. Tavoitteenani oli alle 2 tunnin aika, joten pitäisi juosta 2:16min./kierros. Lämpötila olisi n. 17 astetta, joten lyhyillä mennään. Urheilujuoma mukaan testiin "tositoimissa" ja pari geeliä varalle, jos ei vararavinto riittäisi.

Kisapaikka


Vähän klo 13.30 jälkeen lähtölaukaus pamahti ja minä ryntäsin matkaan. Uusi juoksukelloni näytti hieman outoja aikoja, mutta onneksi järjestäjien tulostaulu näytti hyvin ajan viimekierrokselle ja montako kierrosta vielä olisi jäljellä. Juoksuvauhti tasoittui aika tasaisesti 2:08min/kierros ja kun se tuntui ihan hyvältä jolkottelin sitä sitten mielestäni melko tasaisesti. Muutama hitaampi kierros sekaan tuli juoma- ja geelitaukojen vuoksi, mutta silloinkin hitain kierros oli järjestäjien mukaan 2:19min. Hiukan odottelin 10km:n jälkeen, koska tulee stoppi tai "seinä", mutta ei tullut.

Radalla ruuhkaa Kisa kuvat: Kirsti Koskinen

Moni ihmettelee miten tuota lyhyttä rataa jaksaa kiertää, mutta minun pääni on ilmeisesti niin yksinkertainen, että sain ajan ihan hyvin kulumaan. Juostessa suunnittelin aina kuinka n. viiden tai kymmenen kierroksen jälkeen juon urheilujuomaa, vettä tai otan geeliä. Niin ne kierrokset vähenivät mukavasti.


Hymy ei hyydy


Jossain kohtaa mietin seuratessani muita juoksijoita, että olisinko taas neljäs tai kuudes kuten usein on käynyt. Naisten 1/2 maratonin voittaja kuulutettiin maaliin, kun minulla oli vielä 4km!!! matkaa. Siitä riitti veisteltävää juoksukavereiden kanssa. No, kohta minulla olikin vain 4 kierrosta jäljellä ja ne juoksin sitten niin lujaa kuin jaloista irtosi.

Viimeisiä viedään 


Maalissa! Ilme sen kertoo




 
Maaliin juostessani huomasin, että ilmeisesti vielä yksi nainen oli tullut maaliin ennen minua. Sain osanottajamitalin ja minulle kerrottiin, että seuraavaksi palkintojen jakoon. Olin siis kolmas ajalla 1:54:17.

Podiumilla

Tähän ei voi olla kuin tyytyväinen. Aikatavoite täyttyi ja alittui reilulla 5minuutilla. Juoksun aikana ei ollut vaivoja, paitsi pari pientä pakaralihasnykinää (lisää jalkakyykkyjä). Lisäksi palautuminen sujui aivan hyvin ja yövuoro työssä sujui vielä juoksun päälle ihan hyvin. Kuten mieheni I sanoi: "Ei ole harjoittelu mennyt hukkaan". Voiko sen paremmin ilmaista.


Askartelu:

Ystävänpäivä sai minut inspiroitumaan pitkästä aikaa askartelemaan. Alkuviikko oli hieman stressaava, joten ryhdyin "päänkorjaus" puuhiin. Kaivoin vanhan suklaakortti-idean päänupistani ja kehittelin ihan uuden korttimallinkin. Seuraavassa muutama kuva tekeleistä.








 




2 kommenttia:

  1. Kiva raportti hallijuoksusta :) Nimimerkkisi on kovin tuttu ultrakeskusteluista joita on tullut vuosia lueskeltua. Jokusen kerran taisit minut lujaa ohittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että eksyit sivuilleni. Yrittelen kirjoitella kisoista joihin pääsen osallistumaan. Ja kyllä on tullut osallistuttua ultrakeskusteluihin, kun niihin kisoihin taas mieli halajaa. Toivottavasti sitten Lontoon jälkeen Kokkola.

      Poista