perjantai 19. huhtikuuta 2013

SAIN TUNNUSTUKSEN...

 


 ... anneaulikilta. Kiitos! Laitan sen tähän piristykseksi muillekin. Oikeaoppisesti minun pitäisi laittaa se tuohon oikeanpuoleiseen palkkiin, mutta katsotaan, koska ehdin harjoitella sen siirtoa arvoiseensa paikkaan. Anneaulikin blogin linkki löytyy tuolta oikealta. Käykää tutustumassa.


Urheilu:

Kova viikko jatkuu kovana. Tällä hetkellä väsynyt, mutta onnellinen suorittaja. Torstaina vuorossa oli kahvakuulatreeni. Päätin lämmitellä juosten, joten hölkkäsin matolla 4km. Sain samalla vähän kilometrejä ; ). Lisäsin kahvakuulatreeniini vähän lisää liikkeitä ja jatkoin yhden yhdistelmän kokeilua. Treenistä tulikin tosi rankka. Johtui ilmeisesti palautuksien lyhyydestä. Pitäisi sarjoja tehdessä aina katsoa oikein kellosta, että tulisi palauteltua riittävästi. Mulla tuppaa tuleen oikein heikotuksen tunne, kun pistän kuulaa heilumaan. Laitan tähän lyhyesti liikkeet mitä tällä hetkellä teen.

Lämmittelynä:    Etuheilautukset, kahdenkäden
                            Etuheilautukset sivulta (uutena, vinot vatsalihakset)
                            Kuulan pyörittäminen vartalon ympäri (uusi)
                            Kuulan pyörittäminen pään ympäri (uusi)

Treeni:               Kyykky ja pystysoutu
                           Rinnallevedon kautta tempaus
                           Hauisvääntö (uusi)
                           Yhden jalan maastaveto
                           Askelkyykky
                           Jalkojen nosto selinmakuulla (suora -ja poikittainen vatsalihas)
                           Päänyliveto istumaannousu ja kierrot 

Teen kaksi kierrosta 10-15 toistoa, paitsi etuheilautukset ja jalkojen nosto selinmakuulla 20 toistoa tai enemmän. Tarkoitus on vahvistaa lähinnä keski- ja ylävartaloa sekä hiukan myös jalkalihaksia. Juoksuasennon pitäminen on helpompaa, kun lihakset tukevat. Lisäksi hyvä lihaskunto estää vammojen syntyä. Kuntosalilla teen myös taljalla jalkojen loitontajat ja lähentäjät. Tämä täytyisi ottaa myös kotona ohjelmaan esim. kuminauhatreenillä.

Treenin jälkeen olin kyllä poikki, mutta proteiinijuoma ja myöhemmin kahvi+leipä palauttivat voimia sen verran, että kykenin töihin iltavuoroon. 

Tänään perjantaina vielä yksi kova treeni nimittäin vetoharjoitus. En ole päässyt oikein kunnolla vetoja tekemäänkään, vaikka olen matolla välillä tehnyt intervalleja. Intervalleja siten, että joka 1- 2km välein nostan vauhtia ja sitten taas 5-6km päästä lähden sitä laskemaan. Tämän päiväinen vetoharjoitus sujui näin:

2km verryttely 6.15min/km
3km veto          5.40min/km
2min kävelypalauttelu 9.05min./km
3km veto          5.30min/km
2min kävelypalauttelu 9.05min/km
3km veto          5.19min./km
2km loppuverryttely 6.15min/km 

79:15 min.   13.52km

Treenin aloitus jäi vähän myöhäiseksi ja aloittelinkin vasta n. klo 16.30. Hieman oli aluksi veltto olo ja mietinkin onko harjoitus liika kova tähän kohtaan. No, noi vetojen vauhdit eivät ole vielä mitään kovaa luokkaa, joten ei kun matkaan vaan.  Mikä vedoissa on hauskinta niin tuon viimeisen 3 km:n vedon jälkeen loppuverryttely tuntuu jo ihan kävelyltä. Nyt suihkun ja ruokailun jälkeen tuntuu ihan hyvältä, mutta vähän raukealta. Se ei tiedä hyvää tulevan yövuoron tiimoilta. No, perjantaiyöt ovat sen verran kiireisiä, että eiköhän sen jaksa. Ja olen niin itseeni tyytyväinen, että se kannattelee yön yli. Huomenna lauantaina lepopäivä. 

Askartelu: 

Hitaasti etenevät askarteluni. Tänään sain sentään puuhasteltua neljä keskeneräistä korttia valmiiksi. Pääsen sitten vihdoin rippi- ja ylioppilaskorttien valmistamiseen.





 Näitä tuttuja on kiva tehdä.



           
Näihin kokeilin kullanvärisiä kehyksiä. Sopivat sittenkin aika hyvin.



 

       


Aika rientää. Nyt eväiden tekoon, sillä mieheni I tulee kohta iltavuorosta ja tuo mulle auton, että pääsen yövuoroon.



                                 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti