lauantai 6. huhtikuuta 2013

IHANAA...

...kun pääsin helpolla noista jalkavaivoista. Kai. Elämä siis hymyilee jälleen. Tulossa on siis lähinnä urheiluraporttia, joten askartelusta kiinnostuneet odottanevat alkuviikkoon ja silloin on taas jotain näperrelty.

Urheilu:

Tiistaina siis varovasti juoksumatolle ja jippii, jalka kesti juosta 10km. Kilometri kerrallaan venytin matkan tavoitteeseen. Jalka tuntui aluksi hieman puutuneelta. Pohje ei ollut millänsäkään juoksusta. Vain reisi alkoi lopussa hieman tuntua. Venyttelin juoksun jälkeen varovasti ja suihkun jälkeen laitoin kylmävoidetta sekä pohkeeseen että reiteen. 
Keskiviikkona lähdettiin iltapäivällä mieheni I:n kanssa pitkästä aikaa yhteislenkille. Ajattelin juosta pari pienempää lenkkiä, jos jalka ilmoittelisi jotain vaivaa, niin pääsisi sitten kesken kotiin. Reilu 13 km meni ilman ongelmia.  
Koska jalka tuntui torstainakin ihan hyvältä, tein päivällä kahvakuulatreenini. Töiden jälkeen minulla olikin taas hieroja. Kerroin hierojalleni vaivoista ja hän sanoi oikean pohkeen olevan kun "puuta". Reidestä ei mitään ihmeempää löytynyt. Mietimme siinä vammojen syitä, mutta totesimme, että taisin päästä helpolla.
Perjantaina olin jo täydessä lyönnissä ja lähdin aamulla klo 6.30 juosten töihin. Paluumatka myös juosten klo 17.10. Siinä tuli kivat 18km "hyötyliikuntaa".
Lauantaina siis tänään pääsin taas 2vk:n jälkeen zumbaan ja muokkaukseen. Juoksin sinne ja takaisin, 8km yhteensä. Oli ihanaa taas zumbata ja muokkailla oikein tosissaan. Nyt on lihakset aika väsyneet, koska torstainakin tein aika kovan kuulatreenin. 

Oxroadultra:  

Kun noita vammoja tulee, alkaa heti pelottamaan, miten kesän päätavoitteen käy, jos joutuu telakalle. Kun taas on kaikki kunnossa, voi jatkaa suunnitelman mukaan. Innoissani tein perjantain töihin juoksun yhteydessä kokeen tuota pitkää ultraa varten. Nimittäin aloitin kokeilut mitä vatsa kestää aamuvarhaisella juostessa. Koska olen juossut jo useampia pitkäkestoisia juoksuja, tiedän mitä oma vatsa ottaa vastaan. Mutta kun kyseessä on n. 22-24 tuntia kestävä koitos niin vatsan täytyy kestää vähän tuhdimpaakin ruokaa tai annosta. Kokeiluni oli sellainen, että mieheni I osti kaupassa käydessään Elovenan välipalajuomia. Aamulla heräsin klo 6.00 ja join appelsiinimehua lasillisen. Juostuani n. 4 km, join tuon välipalajuoman. Ei tehnyt mitään huonoa vaikutusta. Hyvä. Siitä saan sitten ainakin yhden tankkausaineen. Säilyvyys on ongelma, koska muistin, että säilyy ihan normaalissa huonelämmössä, mutta vaatiikin jääkaappi säilytyksen. Joudumme viemään omat tarvikepussit jo illalla järjestäjille, jotka jakavat ne sitten n. 20M välein oleville huoltopöydille. Ei taida päivällä säilyä tuo juoma, jos on lämmintä elokuun lopulla. No, testaukset jatkuvat. Niistä lisää aina testin jälkeen.




Vaikka ilmat ovat olleet aurinkoisia, niin yöpakkaset estävät varjopaikoissa lumen sulamisen. Välillä ulkona juokseminen on haasteellista.









Ja toisin paikoin aurinko sulattaa lumen vedeksi, joka sitten aikaisin aamulla on kuin luistinrata. Sama ilmiö oli perjantaina jo klo 17.00 jälkeen, kun juoksin töistä kotiin. Pehmenneet kohdat alkoivat jo jäätyä.




Sain vihdoin tuon maaliskuun liikuntasaldon laskettua. Ei mennyt ihan niin kurjasti kuin luulin. Lukuisista lepopäivistä (matka ja telakat) huolimatta vain vähän vähemmän kilometrejä kuin helmikuussa. Tosin päiviäkin kolme enemmän ( 28/31).

Maaliskuu:
Juoksua        252,95km 
Zumbaa        2h
Muokkausta 2h
Kahvakuulatreeniä 1h30min.

Ja huomenna piiiiiitkälle lenkille. Autshh!  

 

2 kommenttia:

  1. Hyvä, että olet taas kunnossa ! Ja kortit tuli perille, mutta postille moitteita, sillä pääsiäiskortti ykköspostissa tuli männä keskiviikkona ... Kutsusta kiitos, luultavasti ainakin yks tai kaks ilmaantuu paikalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa Itella! Kiva jos joku teistä pääsee sunnuntaina. Kakkua riittää, 3kpl ;)

      Poista