maanantai 18. huhtikuuta 2016

"ÄLÄ TÄRISE MATKALAUKKU...

... ei juna vielä lähde", oli yksi edesmenneen isäni käyttämiä sanontoja. Minä käsitin sen niin, että ennen reissuun lähtöä, kun oli sitä matkajännitystä ja teputeltiin ympäriinsä, olisi pitänyt vain rauhoittua. Nyt sitten netissä (kiitos tietotekniikan) törmäsin tähän tuttuun sanontaan ja siellä se oli liitetty ilmavaivoihin eli kun oli päässyt pieru käytettiin tuota ilmaisua "pehmittämään" tilannetta. Suomalainenhan ei osaa pyytää anteeksi. No, minä kyllä edelleen täällä tärisen kuin lähdössä oleva matkalaukku- tosin ilman ilmavaivoja.

Tärinä on ilmeisen ymmärrettävää, kun n. 10 vuoden unelma on täyttymässä. Varsinkin, kun viime vuosi meni akillesta ja kantakalvoa parannellessa eikä kisakokemusta kertynyt. Nyt tuntuu kuin olisi ensimmäistä maratoniaan lähdössä juoksemaan. Tämä epävarmuus...

Laitan tähän toiseksi viimeisen viikon kevyet treenit ja sen jälkeen vähän tulevan matkan suunnitelmista ja ohjelmasta.

The Aim Towards London Marathon:

 

Viikko 16 ja 2 viikkoa jäljellä


Toteuma:

Ma 11.4   Ohjelman mukaan
                 lepo
Ti 12.4     Ohjelman mukaan
                    10minER 5:46min/km
                    15minTR 5:10min/km
                    10minER 5:46min/km
                  = 35min, 6.35km   
Ke 13.4   Ohjelman mukaan
                  30minSR 5:20min/km
                  = 30:08min, 5.6km
To 14.4    Ohjelman mukaan
                   40minER 5:46/km
                   = 41:42,9, 7.21km
Pe 15.4   Ohjelman mukaan
                  lepo
La 16.4   Siirto sunnuntailta
                  2mailia/3.2km ER
                  4mailia/6.4km HMP (puolimaratonin vauhtia)
                  2mailia/3.2km ER
                  = 1:12,39min, 13.02km, keskivauhti 5:34min/km (nopein km 5:05min/km)
Su 17.4    Siirto lauantailta
                  10minER 5:56min/km
                   2x 5minIR (5:30-5:20-5:10-5:00-4:50min/km, 2.5minER 5:46min/km)
                  10minSR  5:30min/km
                   = 35min, 6.33km
Yhteensä   38.51km, 3h33min.

Maanantain levon käytin mielelläni, koska tein siinä työvuorolistastan vapaapäivästä poiketen iltavuoron, jotta sain ensi viikon torstain vapaaksi. Juoksut on sujuneet hieman kovempaa kuin olisi pitänyt, kun olen samalla testannut Suunnon juoksumittaria : ) Perjantain pidin myös ihan lepopäivänä, kun oli aika väsynyt olo eikä kuntopiiritreeni iskenyt. Lauantaina juoksin tuon sunnuntaille merkityn 13km:n lenkin. Tuon 6.4km:n puolimaraton vauhtisen jakson juoksin aluksi vanhaa puolimara vauhtiani eli lähelle 5:00min/km, mutta loppu meni lähemmäksi tämän vuotista vauhtia. Kun alkoi lopun rauhallisempi tahti, osui matkalle pieni mäki ja jalat olivat hetken ihan puuta. Vetryivät kuitenkin nopeasti ja lopuksi juoksusta jäi ihan hyvä tunne. Sunnuntain lyhyt piti juosta taas juoksumatolla, koska "vettä sattaa, kuinka vettä voi sattaakaan..." .

Olen siis saanut järjestettyä hyvän lähestymisen juoksumatkaa ja juoksua ajatellen. Viimeisellä viikolla pääsen vapaille jo tiistaiaamuna yövuorosta ja siten saan nukuttua omassa sängyssä 3 yötä ja toivottavasti hyvin. Muut 2 yötä ennen juoksua ovatkin sitten kysymysmerkki nukkumsien suhteen. Tosin aina sanotaan ettei kannata pelätä, vaikka se edellinen yö tulisi nukuttua huonosti, jos on saanut aiemmat yöt nukuttua hyvin.

Muutakin säätämistä tuli tehtyä matkan suhteen. Huomasin nimittäin matkalippua tutkiessani ja käytyäni Finnairin sivuilla asian tarkastamassa, että minulle ei ollut vielä laitettu lentokoneeseen paikkaa. Mieheni I oli jo omaa lentolippua ostaessaan varannut paikan, koska luulimme, että meillä ryhmämatkalaisilla olisi paikat valmiina. Ei muuta kun soittamaan Finnairin 24/7- palveluun. Ensimmäisellä yrittämällä jonotin reilun puoli tuntia ja annoin periksi (nälkä). Illalla klo 20.30 pääsin melkein heti läpi ja sinkin oikein hyvää palvelua. Ystävällinen nainen tarkisti ettei minulle tosiaan ole paikkaa varattuna ja koska minulle oli ilmoitettu, että lähtijät tekevät lähtöselvityksen itse Helsinki-Vantaan lentokentällä, voisin varata jo nyt paikan. Olimme tarkastaneet jo aiemmin, että mieheni I:n vieressä on mennessä paikka vapaana ja sain sen varattua. Paluumatkalle vaihdoimme tämän ystävällisen asiakaspalvelijan avustuksella ensin mieheni paikan uudelle riville ja sitten minut siihen viereen. Hienoa - pääsemme matkustamaan totuttuun tapaan, vaikka matkamme ovatkin varattu eripaikoista.

Olemme myös suunnitelleet huoneiden vaihtoa perille päästyämme. Minä olen yhteismajoituksessa toisen naisjuoksijan kanssa ja mieheni I on varannut itselleen yhden hengen huoneen. Jos tälle minulle suunnitellulle huonekaverille sopii, voisimme vaihtaa niin, että hän saisi mieheni yksiön ja me saisimme matkatoimiston järjestämän kahden hengen huoneen. Jos se ei onnistu, lupasin käydä yökylässä mieheni luona sunnuntai- ja maanantaiöinä. Varasin myös hänen wc:nsä sunnuntaiaamuksi (maratonpäivä), jotta saa rauhassa toimittaa....

Koska kukaan ei jaksa lukea kovin pitkiä päivityksiä, niin tehdään nyt niin, että lopetan tähän ja kun tiistaiaamuna pääsen töistä aloitan päivittämään selvitystä aikatauluista, juoksuvaatetuksesta, sääspekulointia (edelliseen liittyen) yms.



Lähtöporttia rakennetaan Kuva: Daily Mail 2014
  
Jotain tuollaista porttia olen ensi sunnuntaina etsimässä ja siitä lisää kohta...
 


1 kommentti:

  1. Hieno suoritus Jaana! Ismokin oli saanut äänensä kuuluviin. Terveisin T

    VastaaPoista