sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

HERMOJA KOETELLAAN...

...ainakin mieheni I:n, koska nyt se on alkanut. Tällä viikolla heti maanantaista alkoi jahkailu Lontoon maratonista. Siis minä jahkailin kestääkö kunto? Millainen ilma? Mitä mukaan? jne. jne. Onneksi mieheni on jo tähän tottunut, että ainakin viimeisellä viikolla ennen kisaa ei ole muuta elämää. Syöminen, juominen ja wc:ssä ravaaminen (se juominen). Kunto kysymykseen mieheni vastasi tosi kannustavasti, että kunhan maltat viimeisen viikon LEVÄTÄ, niin eiköhän se kunto sieltä TAAS löydy. Hän siis vain painotti sanoja, ei huutanut ; ). Ja säätä ruvettiin tutkimaan accuweatherista jne. jne. Valmisteluita olen tehnyt jo pitkän aikaa, mutta laitan tänne näinä viimeisinä viikkoina vasta juttua (ja ehkä niitä jahkailuja) niistä.

Mieheni I kysyi minulta viikon ohjelmaa kerratessani, että "mikä on lyhyt pitkälenkki?" Tietysti pilkettä silmäkulmassa. Minä selitin tärkeänä, että "jos ohjelmassa on pisin pitkälenkki 30-35km, niin silloin kun aletaan keventään kisaa kohti pitkälenkkikin lyhenee eli tällä viikolla on lyhyt pitkälenkki 21km ; )
Senkin takia on hyvä tietää millainen pitkälenkki on kyseessä, että tietää milloin se juoksija palaa takaisin. Pitkä lenkki = n. 3h ja lyhyt pitkälenkki = n. 2h.



Viikko 15 ja 3 vk:a jäljellä
  

Toteuma:

Ma 4.4   Ohjelman mukaan lepo
Ti 5.4     Ohjelman mukaan
                35min, 6.17km, 5:40min/km
Ke 6.4    Ohjelman mukaan
                 10minER 5:45min/km
                  4 x 7minTR 5:00min/km+palautus 2minER 5:45min/km
                 10minER 5:45min/km
                 = 55min, 10km, keskivauhti 5:32min/km
To 7.4     perjantailta lepo
Pe 8.4     To+pe yhdessä
                 45:22min, 7.93km, 5:43min/km
                    + 20min. kokovartalotreeni kuntopiirinä
La 9.4      Ohjelman mukaan
                    3mailia/4.8km SR 5:30min/km
                    2mailia/3.2km TR 5:00min/km
                    3mailia/4.8km SR 5:30min/km
                     = 1:10:46, 12.97km, keskivauhti 5:27min/km 
Su 10.4    Ohjelman mukaan
                   7.5km 5:55min/km
                   6km 5:30min/km
                   7.5km 5:55min/km
                     =2:00:34, 21km, keskivauhti 5:44min/km

Yhteensä   58.07km, 5h26min. + kuntopiiri 20min = 5h46min
                    

Maanantaina ihana lepopäivä - eka viikkoon. Tuli tarpeeseen ja sitten tiistaina kevyt kolmevitonen meni kevyesti. Keskiviikkona otin käyttöön Suunto juoksumittarini (mittarista lisää tuossa myöhemmin) ja vauhtien pidossa hieman hakemista, kuten koko loppuviikon. Yövuoroista ja yleisestä väsymystilasta johtuen lauantain treeniin lähtö oli haastavaa, mutta yllätys, yllätys tuon alun 5km:n jälkeisen vauhdikkaamman osuuden aikana alkoi juoksu luistamaan. Voi olla, että tuli vähän liikakin kova treeni minun tasoiselle. Myös sunnuntain pitkis (se lyhyt pitkälenkki) sujui hyvin ja siinäkin tuo keskivauhti oli ihan hyvä. Tein siinä tuon maratonvauhtisen 6km välillä ja ihan hyvin sujui.


Joko se tankkaus alkoi?
Pitkänlenkin (vaikkakin lyhyen) jälkeen maistui lasagne ja lasillinen viiniä (ne flavonoidit on tärkeitä).









Vielä vähän "asiaakin". Niin tuosta aiemmin mainitsemastani uudesta Suunto -juoksumittarista. Olen ollut jo n. 10vuotta Garmin uskollinen, mutta varsinkin viime kesänä kyllästyin G:n, kun ei löytänyt sateliitteja, GPS-yhteys pätki ja matkanmittaus oli mitä oli. Ja näitähän ongelmia on kaikilla juoksumittareilla, mutta.... Joulun jälkeisestä alennusmyynnistä ostin tuon Suunto Ambit2S:n. Näissä kaikissa juoksumittareissa on myös se vika, että jos haluat mittarin, jossa on pitkä akunkesto, niin niissä on aina ihan sairaan paljon toimintoja joita ei itse tarvitse. Niin tässä Suunnossakin. Olen nyt vasta yrittänyt opetella käyttämään tätä uutta/vanhaa (malli on jo vanha) mittaria ja pikku hiljaa se alkaa onnistua ja siihen tottuu. Tällä viikolla on teemana ollut siis juoksumittaritekniikka ja asfalttijuoksu (jalkojen totuttaminen juoksumaton jälkeen).

Suunnon mittari on enemmän kellon näköinen, mutta meikäläisen kanankoipi ranteessa edelleen aika massiivinen.



Minun uusi, muille tuttu

Torstaina tuli juoksumatkaan liittyen postia sekä Vetikko Travelilta että Lentokeskuksesta. Vetikko Travelista tuli matkaohjelma aikatauluineen ja hyvä tietää -osio. Lentokeskuksesta lähetettiin sähköiset lentoliput, jee.

Sähköinen lentolippu




Postia Vetikolta










                                            



Laitan näistä matkajärjestelyistä ja jahkailuistani väliraporttia ensi viikolla. Saattahan olla, että joku Lontoon maratonista kiinnostunut eksyy näille sivuille ja saa tietoa miten matka on järjestetty yms. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti