tiistai 19. maaliskuuta 2013

TUNTUU HYVÄLTÄ...

... kun viikko on alkanut oikeestaan ihan hyvin : ) Tänään illalla juoksumatolla tuntui, että oli saanut jotain aikaiseksikin, vaikka osa onkin vielä prototyyppivaiheessa. Kuten minäkin.

Urheilu:

Eilen siis suunnittelin vähän tulevaa ohjelmaa tälle viikolle ja samalla yritin hahmotella vähän pidemmällekin aikavälille. Kävin hakemassa uskoa tekemiseen juoksijoiden "Raamatusta" www.juoksufoorumi.fi  :stä. Sieltä saa hyviä vinkkejä, mutta kaikki on kuitenkin kokeiltava itse. Ja treenattava itse. Luin jälleen läpi vanhan ketjun "Harjoittelu 24h juoksua varten". Minullehan tuo 100M (lue 100 mailia) tulee olemaan liki 24h. Aika tavoitteista laitan sitten vasta toukokuun lopulla. Jos terveenä pysytään ja kisat menee hyvin, niin olen silloin viisaampi. 

No, hauskahan noita vinkkejä oli lukea ja muistinkin taas pari hyvää harjoitteluvinkkiä. Kuitenkin minusta oli paras ohje, jonka antoi moninkertainen Sparthalon (256km)-kävijä Seppo Leinonen. Se kuului lyhykäisyydessään näin: "Ultrajuoksun harjoittelusta ja 24-tunnin juoksuun ei tarvitse mitään ekstra kikkailua vaan tasaisia viikkokilometrejä ja tasaisesti nostaen 4-5 kuukauden ajan peruskunto kaudella ja ennen tulevaa starttia viikko lepäilen ja eikun baanalle ei se ,sen kummepaa ole kun ei mene kilpailuihin lepäilemään. Niinpä. Ja siinä oli vielä hymynaama.

Suunnitelma on aikas simppeli:
- juoksua rytmillä 2 kovaa viikkoa, 1 helppo viikko
- kilometrimäärät 60-120km/vk, joka onnistuu lenkkejä ja varsinkin pitkiä lenkkejä pidentämällä
- yksi veto-, mäki-, vauhtileikittelyharjoitus viikossa
- kerran viikossa kahvakuulatreeni ja kerran viikossa toinen hiukan erilainen lihaskuntotreeni (esim. nyt juoksijan keskivartalo piukaksi)
- edelleen zumba+muokkaus/venyttely, kun vaan vuorotyöltä pääsee

Tämä viikko alkoi näin:

Ma Päivällä 12,59km juoksua ulkona 
Oli muuten pirun kylmä,  -10 ja tuuli ja mulla liian vähän päällä ja vauhtia piti pitää, hyvä niin.
Illalla 5km juoksumatolla ennen saunaa
Venyttelyt

Ti Aamulla 7km juoksumatolla
Kahvakuulatreeni (laitan ensi viikolla kuulaohjelmani)
Illalla 7km juoksumatolla

...jatkuu huomenna

Askartelu:  

Eilen aloitin siivoamaan askartelupöytääni ajatuksella tehdä siihen tilaa. Mieheni I oli jo tarjoitunut väsämään jonkin hyllyn, kun pöytäni näyttää niin ahtaalta. Ahtauden syy on minun tapani tehdä töitä, sekamelskassa. 
Siispä tuumasta toimeen ja voi, määhän löysin muutaman pääsiäiskorttiaihion ja nehän piti tehdä loppuun ja, ja, ja .... Eipä edistynyt siivous, kun jo ilta ehti. 
Tänään aloitin uudelleen. Ja sama juttu. Ekaksi päätin koota pari korttipohjaa valmiiksi, kun olivat siinä niin "leväällään". Siivoustahan sekin. Sitten idea johti toiseen ja tein yhden ideani valmiiksi.

Kortin nimeksi tulee Nuppu. Joudun kyllä kuvaamaan uudelleen, kun kiireessä vain nappasin kuvan teitä varten ja värit eivät ole ihan kohdallaan. 
Kävi tässä muutakin mokaa, mutta katsotaan nyt meneekö tämä malli myyntiin.       





Sitten ajattelin tehdä pari kokeilua tulevaa viikonloppua varten. Mieheni I:n kaveri täyttää 50 v. ja suunnittelin korttia juhliin.


Oikeastaan malleja oli 4 kpl, mutta se yksi oli niin jaloilla tehdyn näköinen, että......
Täytyy esitellä nämä, josko joku kävisi. 









Koska nuo syntymäpäiväkortit ovat vain protomalleja, jätin ne odottamaan Mieheni I:n arvostelua. Joko teen jonkin niistä uudelleen tai sitten täytyy kehitellä jotain muuta. Ja sitten pääsin vielä kolmansien korttien kimppuun. Nimittäin tulossa on rippilapsille ja ylioppilaille kortit.

Värittämisvaihe aloitettu.
Ja kuten huomaatte siivous jäi taas...  Autshh! 

2 kommenttia:

  1. Moi! Käväisin taas pitkästä aikaa katsomassa teidän molempien A ja Sinä blogit! Kivoja juttuja, kyllä tekstiäkin näyttää syntyvän, puhumattakaan kaikesta muusta toiminnasta! Kiitos muuten vielä kovasti viime sunnuntaista, siis 17.3., kerro myös I:lle! Oli tosi mukavaa ja ruoka oli myös hyvää. terveisin se T

    VastaaPoista