torstai 30. toukokuuta 2013

KOVAA TREENIÄ...

... viime viikolla. Siksi sainkin tämän vuoden toisen "satasen viikon" juostua. Nyt minulla on kalenteriin merkattu sinne elokuuhun (Oxroadultra) asti kovat ja helpot viikot. Sen lisäksi pyrin jo edellisellä viikolla suunnittelemaan tulevan viikon treenit. Ja sitten yritetään sovittaa työ- ja muihin aikatauluihin juoksut.

Urheilu:  

Ti ja to juoksin sekä aamu- että iltalenkin. Aamuisin n.10km ja iltaisin n. 15km. Joinain aamuina lähdin ensin lenkille ja sitten vasta söin aamupalaa, toimii. Keskiviikkona oli taas hieroja ja koska pidin maanantaina lepopäivän, juoksin aamulla 10km.
Pe hyödynsin työmatkaa ja juoksin "metsän" kautta töihin. Mieheni I haki minut kuitenkin illalla klo 22 autolla töistä. La taas aamulla klo 6.30 juoksin metsän kautta töihin. Näin päästiin aiemmin nauttimaan lauantai-illasta yhdessä mieheni I:n kanssa. Täytyy aina välillä ajatella sitä yhteistä aikaakin. Su viimeinen pitkä lenkki ennen Suomi-juoksua. Jouduin lähtemään siinä klo 10.00 lenkille, koska työt odottivat taas klo 15.00. Aika rivakasti juoksin reilun 30km. Keskivauhti oli 6:11min/km. Vähän alkoi loppua kohti tuntua raskaalta.

Ihanaa, loppusaldoksi tuli oikein 112,24km! 

Tällä viikolla on suunnitelmissa juosta n. 70-80km. Minulle ehkä vähän liikaa, mutta kun aion ottaa tuon Suomi-juoksun harjoituksena Oxroadultraa silmällä pitäen, niin aion kerätä vielä hieman kilometrejä. Viikonloppuna kirjoitan sitten tuosta Suomi-juoksusta ja siihen valmistautumisesta.

Tämä viikko on alkanut vähän monijakoisissa tunnelmissa. Treeni maistuu, mutta oma hammaslääkärissä käynti ja lemmikkikilpikonnamme Lyylin erikoishoito ovat tuoneet hieman jännitettä elämään. Yleensä juokseminen tai muu treenaaminen vie ajatukset muualle, mutta nyt ne tuppasivat pyörimään noissa edellisissä asioissa.  No, mutta maanantaina pidin taas lepopäivän, kun oli tuo kova viikko alla. Tämänkin viikon kohdalla lukee kova, mutta siis hieman edellisviikosta kevennettynä. Ti aamupäivällä reilu 14km. Piti olla 15km, mutta aikataulu vähän petti ja piti vähän lyhentää. Tänään ke juoksin reilun 15km ja hyvin sujui. Kyllä tuo päivän lepo tekee aina terää ; ) Keskiviikon lenkillä  näin tikan, joka ei juurikaan välittänyt minusta, vaan touhuili omiaan. Iloitsen aina näistä eläinten tapaamisista.

Päivän ja muiden ihmisten piristykseksi tein vielä illalla hyötyliikuntalenkin kickbikella. Kävin postissa ja apteekissa.



Tällainen vehje on kickbike.
















Nämä ovat kiinalaiset feikki Five Fingersit, joilla voi hyvin potkustella. Aidot FF:t on vain juoksua varten.







Tässä vähän potkuasennon mallia.










Matkaa kertyi vain n. 6km, mutta kyllä siinä syke nousi ja hiki lensi oudokseltaan. Illalla oli molemmat pohkeet hieman tavallista kovemmat.
Torstaina taas molemmat työmatkat juosten reppu selässä. Aamulla lähdin klo 8.30 ja lämpöä oli jo 16-17 astetta. Ja palatessa klo 18.00 jälkeen oli kuumaa.


Askartelu:

Kovasti puuhastelen aina kuin vain aika sallii askarteluhuoneessa, mutta edelleen eksyn liian moniin projekteihin samaan aikaan. Yksi kansio oli äidilläni ja hänen ystävänsä ostivatkin kortteja. Anopille kansio on vielä viemättä, mutta sitä tässä rakennellaan. Yhden kortin tein työkaverille, joka lähti pois. Siitä unohdin kiireessä ottaa kuvan, mutta sellaisia aion tehdä jatkossakin, joten ehkä vielä sekin tulee esittelyyn.

Vuorotteluvapaalla

Ystävämme P eli siskoni M:n kihlattu, jäi vuorotteluvapaalle ja ostimme hänelle kirjan (Liverpoolin fanikirjan) sadepäivien varalle. Pitihän siihen korttikin laittaa mukaan. Hän kävi viime kesänä kalastelemassa isänsä kanssa, joten kortti kuvaa sitäkin.





Suunnittelin tällaiset ylioppilaskortit, mutta niiden myynti siirtyy syksynvalmistujaisiin ja ensi vuoteen.

Valmiina on myös kortit rippilapsille, mutta laitetaan niistä sitten myöhemmin. 

Nyt suunnittelin, että järjestän tuon sekaisen askartelutilani. Pitäisi tehdä kaikki keskeneräiset valmiiksi, että saisi itsekin selvän projekteistaan. Lisäksi valmisteilla on muutama korttiteline torilla myyntiä varten. Lauantaina pääsen aamulla yövuorosta ja yritän sitten la ja su saada tälläkinsaralla jotain aikaiseksi. Ken elää näkee!












3 kommenttia:

  1. Olet taas ollut ahkera, toivottavasti et rääkkää itseäsi liikaa! Tiedänhän minä, että nautit juoksemisesta, mutta ... Onnea seuraavaan !

    VastaaPoista
  2. Se ahkeruus on suhteellista ; ) Kohta nähdään miten tuo harjoittelu on sujunut.

    VastaaPoista