maanantai 13. tammikuuta 2014

HIENO VIIKKO 2...



... jolloin vihdoin sain aikaiseksi aika paljon kaikenlaista. Paljon liikuntaa, vähän askartelua ja keikenlaista muuta sälää. Tuohon muuhun sälään kuului tietokoneen putsaaminen kaikenlaisesta turhasta ja kaksinkertaisesta tavarasta. Tämä johtuen siitä, että mieheni I joutui siirtämään tiedostoja parantaessaan tietokoneen toimintaa. Tällainen siivousoperaatio pitäisi tehdä aika ajoin, koska huomasin saavani paljon lisää levytilaa, kun tarkastin kaikki omat tiedostoni. Turhaa aineistoa ja tuplakuvia näyttää kertyvän.

Sitten asiaan...

Urheilu:

Viime viikko sujui siis liikunnan suhteenkin oikein hyvin. Perjantaina heräsin omia aikojani jo ennen klo 13.00 ja pääsin matolle ajoissa. Tavoite tuli täytettyä.

Lauantaina oli sitten eka zumba ja peppu-vatsa muokkaus. Zumba oli taas kivaa. Opettelimme tutun open mukana uusia kuvioita eikä ne heti ekallla kerralla jää päähän. Muokkaustunti oli kova vatsa- ja selkälihaksille. Luulin omaavani ihan hyvät ne, mutta tuntuu vielä nyt maanantainakin. Illemmalla juoksua 10km:n verran ja "päivä pulkassa".

Sunnuntaina vuorossa pitkä lenkki.




Säätila ikkunasta
Säätila mittarissa

Kun katsoin säätilaa klo 11.00, päätin suorittaa pitkän lenkkini juoksumatolla. Kokeilin myös kävelyjaksoja juoksun sekaan. Rytmitin siten, että 28min. juoksua ja 2min. kävelyä.  Aluksi juoksin 10km tahtiin 6.23min/km ja kävely 9.00min/km. Seuraavat 15km meni 6.15min/km ja 8.30min/km. Tuo 6.15min/km vauhti tuntui jaloissa paremmalta. Ainoastaan nuo 4km lopusta tuntuivat vähän vaikeilta. Myös tuo 8.30min/km kävelyvauhti oli parempi, vaikka kävelyvauhtia pitäisikin parantaa.


Pitkän lenkin olosuhteet
Lopputulos
    









Tässä siis harjoiteltiin tulevaa hallikisaa varten. Hyvä treeni, koska hallissakin lämpötila on 19-21 astetta. Kisan aikana on hyvä kävellä silloin, kun syö tai juo. Tällaisen 25km:n lenkin aikana on mukava katsella tv:tä niin aika kuluu paremmin. Sunnuntaina ehdin katsella puolet ElixirSportista, SuperNannyn, Eläintenpelastajat, Meripelastajat ja osan Koti koiralle. Nuo eläinjutut on ihan parhaita. Niiden kanssa aika ihan lentää ja toivottavasti jalatkin. 

Viikon saldo siis:
  85km juoksua
  1h zumba
  1h muokkaus
  40min kahvakuula+puntti treeni


Askartelu:

Lauantaina pääsin vihdoin alkuun - tosin vain alkuun. Luulin siivonneeni joulusavotan jälkeen, mutta vielä oli joulukortteihin liittyvää materiaalia "tiellä". Pakkasin ne odottamaan tulevaa syksyä.
Aloitin leimailemalla uusia kuvia. Minua on jo kauan himoittanut värjätä uusi Lohikärmes kuva. Painoin myös muutamia muitakin kuvia valmiiksi värittämistä ja kortin valmistusta varten.

Ajattelin laittaa teille näytille, kuinka tuollainen kortti valmistuu. Aloitetaan siis tuosta kuvan painamisvaiheesta.


Tästä se lähtee. Paperiarkki, kirkas leimasin kiinnitettynä pohjaan ja mustetyyny. Paperi on hieman paksumpaa ja alkoholivärikynille sopivaa.





Mustetyynyllä taputetaan kuvioon mustetta runsaasti.






Kuviota painetaan paperille tasaisesti.





Kuvio nostetaan pois varovaisesti.





Voilá. Lohikärmes valmis. Siis aihio. Samaan paperiin voidaan leimata useampia kuvioita samalla kertaa.





Värittäminen on korttien teossa yksi mukavimmista vaiheista. Sarjatyönä se käy myös kätevästi. Pieniä eroja syntyy värien vaihtelulla, joten jokainen Lohikärmes on oma yksilönsä.






Jatketaan korttien valmistuksen esittelyä kunhan kuvat ovat valmiina. 






2 kommenttia:

  1. Moi! Hyvinhän olet saanut taas jo harjoitella, mikä olikaan seuraava etappi? Toivottavasti myös työmatkasi ovat sujuneet hyvin keleistä huolimatta! Terveisiä I:lle! T

    VastaaPoista
  2. Nyt on tosiaan sujunut ihan hyvin. Keskiviikon 15 pv blogissa on seuraavasta kisasta juttua. Työmatkat on sujuneet ihan hyvin. Eilen illalla ja tänä aamuna ihanassa kuutamossa.

    VastaaPoista