torstai 23. tammikuuta 2014

JATKOA SEURAAVAN ETAPPINI...

... suunnitteluun. Onneksi kulkemiset kisapaikalle on nyt järjestetty. Mieheni I vie minut lauantaina kisapaikalle Espooseen ja kiirehtii sitten iltavuoroon takaisin Tampereelle. Jos ei mitään katastrofaalista tapahdu niin, siskoni M ja miesystävänsä P tulevat minua sitten sunnuntaina noutamaan. Tätä asiaa tiedustelin siskoltani torstaina, kun olimme äidillämme. Kun juttelimme tulevasta kisasta niin, äitini A kysyi huolestuneena, että kai sinä sitten olet niin järkevä, että lopetat kisan, jos tulee vaikeuksia. Naurua riitti, kun muistutin, ettei minulla tunnetusti ole järkeä, koska viime kesänäkin jatkoin juoksua murtumasta huolimatta. No, leikki leikkinä. Toivotaan, että jalat, pää ja vatsa kestävät. Ja kunto.

Siis matkat on hoidossa. Vielä pitää miettiä vaatetusta, eväitä ja tehdä juoksusuunnitelma.

Vaatteiksi kannattaa ottaa sellaisia hyviksi ja mukaviksi koettuja vaatekappaleita. Itse päädyin ikivanhoihin Asicsin capreihin, jotka ovat hyvin palvelleet useissa juoksukisoissa. Harmi, että nyt 6 vuoden jälkeen, ne ovat alkaneet kovettua pesun jälkeen. Aine on sellainen killtävä elastaania ja ilmeisesti alkaa materiaali "väsyä". Aion aloittaa hihattomalla seuramme paidalla. Yöksi varaan pitkähihaisen ohuen Pro Touchin paidan ja loppumatkalle vaihdan luultavasti lyhythihaisen seurapaidan. Juoksukengät esittelinkin jo edellä. Ja kenkiä en vaihda.

Jotain tällaista kisaan


Järjestäjillä näyttää olevan kattava eväsvalikoima.

Juotavat:
Urheilujuoma (Gutzy Lemon & Gutzy Orange, n. 6-7%hh)
Cola (n.10% sokeria)
Sekamehu
Vesi
Kahvi
Tee
Vichy
Syötävät
Pasta+kastike (n. klo 19 ja 01)
Kaurapuuro (sunnuntai-aamuna n. klo 07)
Lihapullat
Banaani
Appelsiini/mandariini
Rusinat
Suolakurkku
Suolakeksit
Kaurakeksit
Oliivit
Leipä
Perunalastut
Suklaa
Leivonnaisia
Makeisia
Kuivahedelmiä

Gutsyn juomat ovat yleensä sopineet vatsalleni, hyvä. Appelsiinit/mandariinit piristävät kummasti pitkällä matkalla (Tukholman marathonilla on ollut appelsiinilohkoja tarjolla toisella kierroksella).
Itse otan mukaan ainakin sitruunateetä, keltaista Jaffaa (kokeilin Kuopiossa), mustikkakeittoa ja hunajaa. Lisäksi aion kokeilla kiisseleitä, joita monet juoksukaverit käyttävät. Mietinnässä on vielä tuo suolainen puoli suolatablettien lisäksi. Olen huono syömään juoksun aikana mitään leipiä tms. Yleensä alkaa enemmän tekemään mieli suolaista, koska kaikki energiapitoinen on makeaa. Järjestäjät tarjoavat tuota pastaa ja puuroa, joka on hyvä asia. Tosin en ole vielä koskaan juoksun aikana syönyt tuollaista "tuhtia tavaraa". Olen harjoitellut muutamana aamuna siten, että lähdin heti puuron syötyäni lenkille. Vähän se tuppasi kurkkimaan, mutta uskon pärjääväni, jos otan vain pienet annokset. Täytyykin kokeilla seuraavan pitkän lenkin aikana syödä puuro vasta juoksumatolla. Hih!

Aikataulua olen mietiskellyt. Ensinnäkin siltä kannalta, että teenkö sitä vai en. Toiset kun juoksevat aina ihan mutu- tuntumalla ja toiset täsmällisesti aikataulun mukaan. Itse lähden helposti liian lujaa liikkeelle ja vauhti hiipuu loppua kohti liikaa. Kuitenkin aikataulun laatiminen vaatii aika tarkkaa arviota omasta kunnosta.

Tässä tulee kuitenkin tavoitteet (uhkarohkeasti). Tavoite A on se tavoite, johon toivoo pääsevänsä nappisuorituksella. B on se toinen tavoite, jos matkan aikana tulee ylitsepääsemättömiä vaikeuksia, niin siihen vielä tyytyy. Ja C on luuseritavoite, johon ei koskaan toivo päätyvänsä.


A - 180km
B - 160km
C - loppuun asti juosten
Pitää kokeilla vielä pitkällä lenkillä aiemmin kokeilemaani 28/2 (juoksua/kävelyä) tahtia. Jos sillä menisi mahdollisimman pitkään ja jatkaisi sitten 26/4. Voi olla, että juoksujaksot ovat liika pitkiä juomista yms ajatellen, mutta tuolla tahdilla pääsisi 85km/10h ja 80km/10h, joten  viimeinen 10-15km:lle olisi aikaa 4h. Autshh!
Tätä täytyy vielä sorvata.

Palataan valmisteluihin uudelleen lähempänä starttia.

Urheilu  osion lopuksi kerron vielä viime viikosta. 

Juoksua 72km
Kahvakuula+punttitreeni 40min.

Muodostui tällainen kevyt viikko, koska aikataulut eivät antaneet mahdollisuutta muuhun. No, edelliset kaksi viikkoa olivat 80km ja 85km, joten tähän väliin sopi hyvin tuo kevyt viikko. Seuraavat kaksi viikkoa onkin sitten 100km:n viikkoja, zumbailuineen kaikkineen.

Askartelu:

Etenee hitaasti, mutta varmasti. Olen ehtinyt hieman värittämään lempi kuviani Lohikärmeksiä.



Ensin pohjaväri


Sitten korostusväri


Sama vartalolle


Tehosteet


Vatsaan ja siipiin väriä







Rusetti






Valmis



Näissä kuvissa on käytetty vain kahta sävyä: pohjaväriä ja korostusväriä. Tosin niillä tehdään useampi kerros. Joskus väritetään kolmella erisävyllä ja jopa useammallakin. Alkoholipohjaisilla kynillä väritettäessä kannattaa yleensä värittää vain yksi alue kerrallaan, että värit sitten sekottuisivat. Muuten pohja ehtii kuivua eikä sekoittumista tapahdu. Värittäminen on nopeampaa, kun värit on saatu ensin suunniteltua. Laitan nykyään ylös sävyt mitä käytän, niin saan tehtyä samanlaisia värityksiä. Varsinkin, jos värit ovat hyvät.










Näistä liloista lohikärmeksistä mää niin tykkään.

Seuraavaksi suunnitellaan millaisia kortteja näistä Lohikärmeksistä tehdään. Päässä on jo jotain, mutta... 




Sain tänään myös tilauksia syntymäpäiväkorteista. Onneksi on aikaa niitä suunnitella. Tilauskortteja on aina kiva tehdä, koska siten tulee aina suunniteltua uusia malleja.











5 kommenttia:

  1. Kyllä nuo sun suunnitelmasi kuulostavat hurjilta , siis juoksun suhteen ! Tsemppiä koitokseen , muista kumminkin että terveys ja ehjät jäsenet on tärkeintä !

    VastaaPoista
  2. Nää voi kuulostaa hurjilta tällaisen keskinkertaisen juoksijan esittäminä, mutta tietäsittepä mitä ne oikeat juoksijat tekee ja suunnittelee...

    VastaaPoista
  3. Minun silmissäni olet kyllä ihan oikea juoksija :) ! Pidän peukkuja !

    VastaaPoista
  4. Kyllä homma on ainakin kovin suunnitelmallista ja siihen luotan! Kyllä se hyvin menee! Tsemppiä! T

    VastaaPoista
  5. Se on aina hienoa tietää, että kotijoukoissa on kova kannatus. Vaikeana hetkenä (siinä lyhyenä) auttaa, kun muistaa kannatusjoukkoja kotona.

    VastaaPoista