torstai 2. tammikuuta 2014

LIHASHUOLTO ON TÄRKEÄÄ...

...huomasin jälleen maatessani tiistaina hierontapöydällä klo 9.00. Kun olin suorittanut tuon rypäsharjoittelun viikonloppuna + puoli pitkän (18,5km) lenkin maanantaina olivat jalat aika väsyneet. Lisäksi hartia- ja niskalihakset olivat joutuneet koville käsitöiden parissa ja  työmatkaa pimeässä ja usein sateessa ajaessani. No, luottohierojani Kari teki taas hyvää työtä.

Taitava ja osaava hieroja on yhtä tärkeä kuin esim. kampaaja tai hammaslääkäri. Nytkin kerroin Karille kipeytyneistä hartioista ja hän keskittyi jalkojen jälkeen niihin. Sovimme yhdessä, että otan toisen kerran heti ensi viikolle, että saadaan selkäkin taas kuntoon. Normaalisti käyn hänen luonaan 1 x 2vk:ssa tai sitten juuri näin vähän tiheämpään, jos tarve vaatii. Se onkin yksi asia mistä tykkään omassa hierojassani, kun hän sanoo reilusti, että tällä hetkellä riittää se 1 x 2vk:ssa. Eikä yritä tyrkyttää "turhia" käyntejä. Lisäksi hänellä on asiantuntemusta erilaisista urheilijoista, ei vähäsimpinä omat pojat. He ovat maajoukkuetason melojia.

Pari kertaa olen jättänyt hieronnan vähän pidemmäksi ajaksi ja seurauksena on ollut vammoja. Lihashuollolla on vammoja ehkäisevä ja niistä toipumista edistävä vaikutus. Omaan lihashuoltooni kuuluu myös venyttely ja palauttavat harjoitteet. Venyttelystä ollaan tätä nykyä montaa mieltä, mutta itselleni henkilökohtaisesti se on tärkeää. Ainakin sängystä nouseminen on aina helpompaa, kun on muistanut venytellä. Ja tällä viikolla olen taas huomannut palauttavien harjoitusten merkityksen. Kun pidemmän tai kovemman treenin jälkeen ottaa vähän kevyemmän tai lyhyemmän treenin, niin paremmin kulkee jatkossa.

Urheilu:

 

Vuosi päättyi ja alkoi hyvissä merkeissä. Vaikka sunnuntaina en jaksanutkaan toista juoksutreeniä, niin maanantaina juoksin sitten kevyesti tuon 18,5km mikä osoittaa sen aiemmin mainitsemani palauttelun merkityksen. Uuden vuoden aattona hölköttelin 8km ennen saunaa. 

Uuden Vuoden aloittelin 1.1 kuntosalitreenillä ja tänään vuoden 2014 eka lenkki oli aitoa hyötyliikuntaa. Juoksin äitini A:n luokse 18km eli lyhyttä reittiä Atala-Niihama-Kauppi-Mustalahti-Epilä.
Pidempi lenkkihän kulkee Pirkkalan kautta Pyhäjärvi kiertäen ; )

2.1.2014
Tämä on latupohjaa












 Ei ole paljoa talvesta tietoa, joten ulkoilureiteillä voi vielä juosta ihan hyvällä omatunnolla. 


Tällä viikolla taidankin saada kilometrejä ihan kivasti kasaan, jos vain pysyn terveenä. Täytyykin laittaa seuraavaksi ne tämän vuoden tavoitteet esille. Päässähän ne jo taas on muotoutuneet lenkkiä tehdessä.

Askartelu:

On jäänyt siis tekemättä. Positiivista palautetta joulukorteista on tullut vieläkin, joka on ihanaa. Nyt vain täytyy järjestää muutama tunti aikaa ihan sillai yhteen menoon. Minä kun pääsen vauhtiin, niin tarvitsen aikaa kaikkien ideoiden suunnitteluun ja valmistamiseen. Aluksi joudun kyllä vielä hieman siivoamaan, koska askartelutilani on vielä hieman jouluajassa. Sitten taas uusien korttien tekoon.

Vähän olen saanut kudottua, etten ihan kädettömänä ole ollut. Ja niiden joulusiivouksessa inventoitujen keskeneräisten käsitöiden valmistus on aloitettu. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti