keskiviikko 12. helmikuuta 2014

KUN ISO MUSTA PILVI...



 
 
... peittää auringon ...



...mietit mitä on tapahtunut! Olen telakalla.
 
Minun eka 24 h kisa on peruuntunut. Soitin tiistaina sitten peruuttamisilmoituksen. Piru miten voi ottaa koville. Näin pieni ja mitätön juttu. Kukaan ei ole kuollut, vain minä olen TAAS vammautunut.
 
Nyt ei voi edes laittaa väliotsikkoa (urheilu). Kävin siis maanantaina varmuuden vuoksi lääkärissä, koska vasemmassa sääressäni oli ollut aika ajoin tuntemuksia, pientä jomotusta yms. Kun nyt sitten oli muutakin asiaa, niin sain vihdoin tilattua lääkärin. Ja hänhän totesi heti, että käy varmuuden vuoksi röntgenkuvissa. Iltapäivällä hän soitti tuloksia - huonoja. Kuvissa näkyy edelleen "vanha" murtuma, mutta siitä ei saanut varmuudella selvää oliko sen vieressä toinen. Myös pohjeluussa näkyi joku särö. Lääkäri ei suositellut juoksukisaan osallistumista. Tarkemman selvyyden vammasta saisi vain magneettikuvauksella. Kuten tavallisesti käy, menin uutisesta niin sekaisin, etten tietenkään edes muista kaikkia mitä puhuttiin. Magneetissa olisi hyvä käydä, mutta on kallista.
 
Mieheni I:n kanssa asiaa sitten vellottiin ( ja minä myös vollotin) koko illan. Mieheni I yritti parhaansa mukaan lohduttaa, muttei onneksi sanonut mitään kliseitä "tulee uusia kisoja, treenaat liikaa jne" Päin vastoin aloimme tutkimaan mitä voisimme asialle tehdä. Korvaisiko minun vakuutukseni, jossa on urheilulaajennus mahdollisen magneettikuvauksen. Kuvaus olisi hyvä tehdä, koska nyt en tiedä mikä on tilanne ja kuinka paljon voin liikkua. Lääkäri, kun sanoi "etten anna vielä keppimääräystä, koska jalka ei ole kävellessä kipeä, mutta 24 h kisaa en suosittele". Ja voihan olla ettei mitään varsinaista hätää olekaan. Sitten yritin saada mieleni kääntymään niin, että antaisin juoksupaikkani, jollekin aivan terveelle. Tuollaiseen kisaan ei voi lähteä puolikuntoisena.
Tein kuitenkin vahinkoilmoitus/korvaushakemuksen vakuutusyhtiölle. Siitä puuttuu vielä dokumentit, joten ei saatu sitä vielä lähtemään.
 
Tiistaiaamuna tutkin magneettikuvauksien hintoja. Alaraajan/säären kuvaus 559 euroa, josta Kela korvaa 145 euroa = 414 euroa. Otin uudelleen yhteyttä laakäriini, jolla kuitenkin oli vapaapäivä. Palaamme asiaan keskiviikkona. Pyydän häneltä paperit vakuutusyhtiötä varten ja lähetteen ortopedille, joka tekisi lähetteen magneettikuviin. Päätimme mieheni I:n kanssa, että menen kuviin, joka tapauksessa. Terveyskeskuksen kautta olisi voinut päästä myös, mutta eka lääkäriaika olisi ollut 5.3! Siis ei kiireellisissä tapauksissa odotat omalääkäriaikaa melkein kuukauden.
 
Aamulla oli haikeaa, kun piti käydä Endurance kisan sivuilla hakemassa yhteystietoja. Välillä vielä päivän mittaan tuo musta pilvi on noussut varjostamaan. Iltapäivällä soitin Endurancen järjestäjille ja kerroin peruutuksesta. Sovimme, että saan yrittää ensi vuonna tämän vuoden osallistumismaksulla. Hyvä juttu.
 
Nyt pitää ensimmäiseksi saada tuo jalka tutkituksi ja tieto voiko treenata. Kyllä tämä mielen vie matalaksi, muttei auta.
Tosin on tässä jo päivän mittaan alkanut miettimään, että onhan esim. Kokkolassa 17.5 mahdollisuus juosta ulkona 24h! Ja heinäkuussa on se Oxroad ja.. ja...Autshh!

 

3 kommenttia:

  1. No voi sua :( onpa harmillista ! Mutta eihän sille mitään mahda , pakko vaan nyt antaa kovien parantua ettei mene pahemmaksi ! Tsemppiä sulle ja terveisiä I:lle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Kyllä vähän on mieli toipunut parissa päivässä. Ja tutkimukset lähtee rullaan...
      Poisto johtui kirjotusvihreistä ; )

      Poista