maanantai 17. helmikuuta 2014

VALMIINANNE, PAIKOILLANNE...

...viimeistely alkakoon. Noin 5 päivää H-hetkeen eli VII Endurance 24 h juoksukisaan. Ja mun ekaan 24 h juoksuun.

Urheilu:

Viime viikko jäi kilometreiltä aika köyhäksi kaikenlaisten lääkärisekoilujen vuoksi. Voipi olla, että teki vain hyvää. Torstaina ja perjantaina vain lyhyet, nopeat lenkit. Varsinkin perjantaina jalat tuntuivat tosi raskailta. Olisiko kahdella punttitreenillä ollut osuutta asiaan (?). Lauantaina 12km:ä sujui taas ihan hyvin testatessa kisavaatetusta. Samoin sunnuntain 15km:ä, joka oli viimeinen pidempi lenkki. Kisavaatetus tuntui vähän kuumalta, kun olen tottunut kotona juoksemaan aika pienissä varusteissa. Yhdistetyssä askartelu/kuntoiluhuoneessamme lämpöä riittää varsinkin, jos juoksee pidempään. Totesin tarvitsevani useamman paidan mukaan, koska voi olla piristävää vaihtaa kuivaa päälle juoksun aikana. Lisäksi paidanvaihtotauko rytmittää juoksua eli on jotain mitä odottaa.

Näillä...
...lähdetään kisaamaan. Juoksucaprit ja säärystimet tuntuvat aika lämpimiltä, mutta voihan Arenalla olla vetoakin. Lisäksi otetaan ainakin kolme muuta paitaa ja ainakin yhdet lyhyet juoksuhousut. Housujen vaihtaminen voi olla mielenkiintoista, koska kenkiä en aio kisan aikana ottaa jalasta.
Ongelmanani viimeaikoina juostessa on ollut käsivarsien hankaantuminen sisäpuolelta ja kainalon alta. Osa urheiluliiveistä ja hiha-aukoista tuntuu kalvavan vasemmalta ja vain vasemmalta puolelta. Täytyy varon vuoksi laittaa vaseliinia näihin kohtiin. Koko kroppahan pitää rasvata hyvin jo edellisenä iltana siis tavallisella vartalovoiteella. Ennen juoksua sitten laitetaan vaseliinia sellaisiin kohtiin, joihin epäillään hankautumia syntyvän.




Yksi asia, joka myös on tärkeä tehdä on varpaankynsien leikkaus. Se kannattaa tehdä jo päivä pari aiemmin. Ja silti menetetään taas joku kynsi.

Kun osallistuin ekaan ultrakisaan tein pieneen vihkoon listan tarvitsemistani tavaroista ja eväistä. Kisan jälkeen lisäsin ne asiat mitä oli puuttunut ja poistin turhat. Nyt mulla on aika kattava lista jo valmiina eikä tarvi joka kerta alusta asti miettiä mitä tarvitaan.

Näin pitkässä kisassa täytyy miettiä tarkaan miten saa riittävästi energiaa ja nestettä. Koska minulla ei ole huoltajaa, joudun miettimään asiat siten, että kaikki tarvittava on helposti saatavilla pöydällä. Aion ottaa kylmälaukun mukaan, jotta ainakin osa juomista yms. pysyisi kylmänä. Koska 24 h on pitkä aika (lisäksi siihen vielä matka-aika), niin mietin miten saisin riittävästi kylmää laukkuun. Mieheni I keksi hyvän ratkaisun: "Täytä pari pakasterasiaa vedellä ja pakasta ne. Kestää melko pitkään ennen kuin sulavat". Lisäksi saan niistä kylmää vettä, jota tarvitsen omiin juomiin. Onhan huollossa tietysti viileääkin vettä, mutta sen saaminen omalle huoltopisteelle olisi hankalaa. Näin tulee sekin järjestymään. Kylmälaukussa pysyvät mustikkakeitot, sitruunateet ja omat juomat viileinä.

Hankintoja olen tehnyt jo viime päivien aikana, mutta aina jotain vielä tarvitaan. Lisää geelejä olen tilannut ja paketti odottaa noutoa. Mustikkakeitot ja kiisselit ainakin pitää hommata. Menee ihan loppuviikkoon ennenkuin ehdin ostoksille. Nyt ma-ke 36 tuntia töitä ja ne matkat päälle.

Mieheni I kyseli, että "mitähän sää haluaisit syödä sitten sunnuntaina, kun tulet kotiin". Hevosen. Vaikea arvata mikä uppoaisi, onko kova nälkä vai huono olo väsymyksestä. Laskin, että valvomista tulee kaiken kaikkiaan 32-34h! Herätys Tampereella lauantaina klo 7.30. Matkalle Espooseen klo 8.30 ja perillä klo 10.30. Kisa alkaa klo 12.00 ja päättyy klo 12.00 seuraavana päivänä. Palkintojen jako alkaa klo 13.00 ja haluaisin jäädä katsomaan. Luultavasti ollaan vielä paikalla, koska kyllä suihkuttelu, tavaroiden kerääminen  yms vie helposti tunnin. Sitten ajellaan noutajien M&P:n kanssa Tampereelle ja ehkä Valkeakosken kautta. Nukuttaisikohan jo autossa. Saa nähdä miten käy. Sanoin miehelleni I:lle, että kyllä kuski sen verta pysähtyy, että saan hommattua jotain mieleistä ruokaa, jos se kotona odottava ei miellytä. Hän ehdotti tortilloja, nam. Luulisi niiden maistuvan.

Palataan vielä valmisteluihin loppuviikosta. Laitan tänne silloin linkin mistä kisaa voi seurata. Tulospalvelun pitäisi antaa väliaikatietoja kerran tunnissa.


Askartelu:

Tein vain muutamia Ystävänpäiväkortteja, joissa oli tuo sama kuva kuin täällä 14.2. Vähän olen taas vihainen Itellalle, koska ilmeisesti kaikki kortit eivät ole menneet ajoissa perille. Ykkösluokan merkit ja keskiviikkona postiin, mutta silti eivät ole saapuneet perjantaiksi perille. Pahus.

Ylipolvensäärystimet ovat edistyneet siihen, että kävimme tilaajan kanssa juuri neuvottelut raidoituksesta. Alla näkysvästä mallista jätämme tuon toisen raidan polven alta pois. Kudon lisää mustaa sitten väliin vain yhden raidan harvakseltaan. Katsotaan millaiset näistä tulee.





 

 


4 kommenttia:

  1. Kyllä olet perusteellisesti valmistautunut koitokseen! T ja T täällä toivovat Sinulle hyvää kisaa. Katsomme loppuviikosta sen linkin mistä löytyy väliaikatietoja! Tsemppiä!! Terkkuja I:lle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan ja toivotaan, että hyvää seurattavaa riittää ja riittää ja riittää....

      Poista
  2. Onnea kisaan , olet kyllä aika mimmi ! Kuulin juuri I:n synttärisuunnitelmista , mahtavaa :D Varmaan upea reissu tulossa. Kesäkuun juhlat merkitty allakkaan x

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista synttäri (mieheni I:n) jutuista piti ilmoittaa vähän myöhemmin, mut kun noi T&T ovat vähän hätäsiä. Palataan asiaan, kun nää kisa (omat ja olympia ) ovat ohi ; )

      Poista