sunnuntai 17. helmikuuta 2013

MYSTEERIO BUFFO...

... mysteerio = Raamatusta aiheensa ottava näytelmä 
buffo = koominen tai hauska
Mysteerio Buffo = Raamatusta aiheensa ottava ironinen komedia.

Eilen kirjoitin taidosta ja kävimmekin Mieheni I:n kanssa toteamassa, että ainakin kahdella ihmisellä sitä on. Dario Fo ja Erkki Saarela ovat todella taitavia. Fon kirjoittama monologi on niin tässä päivässä, vaikka mukaileekin keskiajan kiertävien näytelmien tyyliä ja on kirjoitettu jo v. 1969. Ja Erkki Saarela on loistava näyttelijä. Olihan hienoa katsella taitavan näyttelijän esitystä TTT-klubilla.

Urheilu:  

Pidetään vielä jännitystä yllä ja kerron ensin tämän päivän treenistä. Harjoitus liittyy tulevaan TAVOITTEESEEN. Sunnuntaiseen tapaan vuorossa pitkä lenkki. Päätin tehdä sen tänään juoksumatolla saadakseni optimin harjoittelutilanteen. Siis ilman lumessa rämpimistä. Harjoitus meni siis näin:
25 min. juoksua keskivauhti 6:31min/km 
   5min. reipasta kävelyä kv  8:00min/km
ja näin jatkoin kunnes 25km tuli täyteen. 

Tässä näkyy tilanne noin puolen välin kohdilla
nousukulma = 0,5 (vastaa ulko olosuhteita)
aika= 86:58 (1h 26min)
km= 12.99
nopeus=8:00min/km (kävelyosuus)  








Juoksumatolla on helppo säätää juuri oikeat vauhdit ja kävelyä on helpompi harjoitella, kuin ulkona lumessa. Lisäksi huoneessa on lattiatuuletin, koska sisätiloissa tulee tosi kuuma juostessa. Nousukulmaa säätämällä saadaan olosuhteet kuin ulkona.

Lopputilanne:

aika=2:47 (2tuntia 47min)
matka=25.00km
kalorit= 1602 


 





Keskivauhti siis 6:41min/km. Ei huonosti, jos ajattelee, että siinä kävellään 10min jokaista tuntia kohti. Tosin mielestäni 8min/km kävelyvauhti on aika kova. Siinä sai pistellä tosissaan menemään. Harjoituksen tarkoitus on kokeilla miten jalat palautuvat kävelyosuuksilla. Lisäksi voi harjoitella syömistä (huomaa yläkuvan rusinapaketti on kadonnut alakuvassa) ja juomista kävelyosuuksilla. Palataan tähän harjoitteluun vielä myöhemmin. Keväämmällä siirretään tämäkin ulos.

Treenin jälkeen 3dl proteiinijuomaa, aah! Suihkun jälkeen ei heti ruoka maistunutkaan, joten kävin selaamassa nettiä ja etsimässä tsemppiä suorittaakseni ilmoittautumisen tulevan TAVOITTEEN vuoksi. Vähän vielä vaati venyttämistä, joten ravitsevan kotitekoisen makaronilaatikon jälkeen oli tullut aika.

Seuraava tavoite on:
OXROADULTRA, eli ultrajuoksu Turusta Hämeenlinnaan, 100 mailia (160km). Lähtö 16.8.2013 klo 22.00 Turusta. Juoksua edeltää prologi, joka on 6,5km:n taival Turun linnalta lähtöpaikalle.
Prologi alkaa klo 21.00 ja varsinainen ultrajuoksu siis klo 22. Aikaa 100 mailin matkalle enintään 24 tuntia. Joka 20km:n välein on isompi huoltopaikka, jossa myös mitataan, että juoksija pysyy aikarajoissa. Yön ja osan seuraavaa päivää juostuaan juoksija saapuu Hämeenlinnaan, jossa järjestetään keskiaikaiset markinat. Nopeammat juoksijat saapuvat juuri sopivasti markkinahulinaan. Me keskinkertaiset juoksijat saavutamme Hämeenlinnan n. klo 20-22. Takaraja on se klo 22.
Lisää kisasta www.oxroadultra.com

Aloitan tavoitteestani oman osion, jonka otsikko tulee olemaan ORU. Siinä mietiskelen tarkemmin mitä olen mennyt tekemään ja mitä minun täytyy tulla tekemään. AUTSHH!

Nyt menen rentoutumaan eli askartelemaan ja suunnittelemaan askartelukutsuja. 

4 kommenttia:

  1. No Auts sanon minäkin, on sulla huikea tavoite, silmät ymmyrkäisinä ihmettelen ! Anoppisi haluaisi kuulemma kommentoida, mutta etkö salli anonyymejä ?

    VastaaPoista
  2. Siinä sitä riittää itselläkin vielä sulattelemista. Anopille pitäisi kommentointi onnistua, kävin muuttamassa siten, että pitäisi anonyymistikin onnistua. Onkohan mun korjaus onnistunut.

    VastaaPoista
  3. Siis Suomen Pariisi-Dakar. Huh, huh ihan hiki tulee, kun ajatteleekin, mutta sinut tuntien sinähän menet vaikka läpi harmaan kiven, jos niin päätät. Kovasti tsemiä harjoitteluun sekä varsinaiseen koitokseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannustusta tosiaan tarvitaan. Tästä se lähtee....

      Poista