tiistai 26. helmikuuta 2013

KIIRETTÄ...

...pitää, kun en lupauksestani huolimatta ole ehtinyt kirjoittaa sitten lauantain. Lauantaina olimme mieheni I:n kanssa syömässä Roastissa ja sen jälkeen Jiri Nikkisen keikalla TTT-klubilla. Klubista on näemmä tullut meidän kantapaikka. Huomasimme, että juuri nyt siellä esiintyvät kaikki ne, jotka olemme aina halunneet nähdä. Jiri sitten rokkasi Beatlesia ja hyvin. Yleisöä olisi saanut olla enemmänkin, ihan vain esiintyjien vuoksi.  Onneksi me kaikki paikalla olevat panimme parastamme ja tunnelmaa oli.

Urheilu:


Lauantainen valvominen veroitti KRU intoa, mutta jo klo 11.10 olin juoksuvarusteet päällä. KRU= Kotirataultra juostaan/kävellään kaksi kertaa vuodessa tammikuussa ja helmikuussa, kuun viimeinen sunnuntai. Tarkoituksena on päivän ( ja tarvittaessa yön) aikana juosta/kävellä 50km tai vaihtoehtoisesti 25km:kin riittää. Matkaa ei tarvitse suorittaa yhteen menoon, vaan sen voi myös suorittaa jaksoissa. Joku on joskus juossut aamulla lenkin, käynyt anopilla iltapäivällä kylässä ja jatkanut juoksua illalla. Pääasia on, että kilometrit tulevat täyteen. Oma mittaus ja ilmoitus riittävät suorituksen hyväksymiseen. KRU on kansainvälinen tapahtuma ja jotkut seurat ja yhteisöt järjestävät yhteisiä tapahtumia. Tarkoituksena on innostaa ihmisiä harjoittelemaan myös talvella. Tosin välillä harjoitusohjelmat tai -aikataulut haittaavat osallistumista. Niinhän minullakin piti olla helppo viikko ja jouduin sitten jättämään kilometrejä sunnuntaille. Lyhensin matkan 50km:stä 25km:n kuten viime kuussa. Juoksu sujui valvomisesta huolimatta hyvin. Aikaa sain kulumaan 2:44:17 ja 25,11km.
Maanantaina alkoi sitten kova viikko. Tein heti kaksi lenkkiä saadakseni kilometrejä kasaan. Aamulla heti klo 6 jälkeen 9,5km ja päivällä reilu 6km.

Joogasta lupailin myös jo useampaan otteeseen kertoa. Siihenkin jäin koukkuun. Lauantaitreeneissä sijaisvetäjämme ohjasi meille kolmella kerralla osan tunnista joogaa. Olen aiemmin ajatellut, että tuollainen "hidas" liikkuminen on ajanhukkaa. Sitten kuulin, että ManU:n silloin 37-vuotias keskikenttäpelaaja Ryan Giggs kertoi päässeensä takaisin huippukuntoon joogaamalla. Jooga siivitti hänet kaudella 2010-2011 yhteen parhaimmista kausista. Siispä enää en luule joogaa ajanhukaksi. Ensinnäkin hengityksen opetteleminen ja liikkeiden tekeminen kuuden hengitystahdin aikana opettaa hyvän hengitystekniikan. Lisäksi uloshengityksen aikana tulisi venytystä pidentää tai asentoa aina tehostaa ja sen huomaa lihaskunnon paranemisena. Monet liikkeet parantavat myös tasapainoa. Edellä mainittujen lisäksi minä pidin erityisesti joogan antamasta rentoutumisesta. Oli mukavaa kiireisen viikon ja zumbatunnin jälkeen keskittyä kroppaan ja mieleen. Tunsin hieman notkistuvani ja rauhoittuvanikin. Uskon, että minulle on apua hengitystekniikasta rasitusastmani vuoksi. Ikävää, että enää ei ole joogatunteja. Täytyy varmaan etsiä joku paikka missä oppisi ainakin alkeita enemmän. Muutamia liikkeitä jäi nyt mieleen ja ainakin oman venyttelyharjoituksen lopuksi teen aina Puu -asanan.

Puu -asana
 
 

2 kommenttia:

  1. On sulla tuo tahti kova liikunnan ( ja yleensä muunkin ) suhteen! Pidäthän vaan huolen,ettet liikaa ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se suunnittelemista vaatii, kun harrastaa ultrajuoksua, jossa on pakko harjoitella paljon. Mutta jos väsyttää niin silloin muutetaan suunnitelmaa...

      Poista